Vokietijoje skandalas: sumuštas į reabilitaciją atvykęs Ukrainos kareivis - kas nutiko?  (2)

Vokietijoje vieno viešbučio apsaugos darbuotojas smarkiai sumušė atvykusį reabilitacijai Ukrainos karį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 10-osios vakarą 23 metų apsaugos darbuotojas, kilęs iš Čečėnijos, sumušė reabilitacijai po sužeidimo atvykusį Ukrainos karį „Roomers“ viešbutyje Frankfurte. Priežastis buvo ta, kad kariškis atvyko į viešbučio barą su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniforma. Darbuotojai pareikalavo, kad ukrainietis laikytųsi aprangos kodo, kilo žodinis susirėmimas, po kurio apsaugininkas bandė karį išvesti iš patalpų.

Dėl to Ukrainos gynėjas dėl žandikaulio, nosies sumušimų ir smegenų sutrenkimo pateko į ligoninę, taip pat jam buvo pažeisti keli dantys. Kovo 13 dieną kariškiui buvo suplanuota operacija, po kurios jis kelioms dienoms vyks į reabilitaciją. Policija užfiksavo išpuolį.

Su situacija susipažinę ukrainiečiai praneša, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškis juda pasiremdamas lazda, nes jam sužalotos apatinės galūnės. „Novynarnia“ rašo, remdamasis Ukrainos generaliniu konsulu Vadymu Kostjuku, jog konsulatas padės atlikti šio nusikaltimo tyrimą ir suteiks teisinę paramą.

 

Dabar Ukrainos diplomatai aiškinasi Vokietijos teisės aktų normas dėl užsienio kariškių karinių uniformų dėvėjimo ir lankymosi su jomis įvairiose šalies įstaigose. Socialiniuose tinkluose Frankfurte prie Maino rašoma, kad 23-ejų apsaugos darbuotojui taip pat buvo sulaužyta nosis, pažeisti dantys, o ant kūno atsirado kelios mėlynės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(18)
(-7)

Komentarai (2)