„Tai apgaulė! Mus bando apgauti.“ Patruševas skelbia netikėtą išvadą apie „Nord Stream“ sprogimą  (1)

Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas mano, kad nei Ukraina, nei Vokietija nebuvo suinteresuotos naikinti dujotiekius. Pasak jo, JAV ir JK tokiems sprogimams turi reikiamų išteklių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 „Tai apgaulė! Mus bando apgauti.“ Patruševas skelbia netikėtą išvadą apie „Nord Stream“ sprogimą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nebuvo suinteresuota susprogdinti dujotiekius „Nord Stream“ ir „Nord Stream 2“, nes dėl to ji nieko neprarado ir negavo. Tai pareiškė Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas interviu rusų leidiniui „Argumentai ir faktai“, paskelbtame kovo 13 d.

„Mes vis dar tiksliai nežinome, kas „Nord Stream“ sprogimų autorius ir vykdytojas. Rusija nedalyvavo šio precedento neturinčio teroro akto tyrime“, – pabrėžė Rusijos Saugumo Tarybos sekretorius.

Tuo pat metu N. Patruševas netiki, kad už sabotažo „Nord Stream“ yra Ukrainos pusė.

„Kitas klausimas: ar sprogimai naudingi Ukrainai ar Vokietijai? Kyjivas nieko neprarado ir negavo iš dujotiekio sunaikinimo. Be to, V. Zelenskio režimui… nereikia tokio poelgio“, – komentavo jis.

N. Patruševas informaciją apie Kyjivo dalyvavimą incidente Baltijos jūroje pavadino „sąmoningu įmetimu“.

„Norima suklaidinti dėl įsivaizduojamo duomenų nutekėjimo, paskelbto be jokios nuorodos į tikrą šaltinį“, – apie publikacijas Vakarų žiniasklaidoje kalbėjo Rusijos politikas.

 

Šalies agresorės Saugumo Tarybos sekretoriaus teigimu, „teroro aktams“ dujotiekiuose prireikė specialiųjų pajėgų. Tai visų pirma JAV ir JK.

„Jei laikraščiai su patosu tvirtina, kad sabotažą įvykdė Ukrainos teroristų grupuotė, reikia paklausti, ar tokia grupuotė apskritai yra ir ar ji iš esmės pajėgi tai padaryti. Ne paslaptis, kad tam reikia specialiųjų pajėgų dalinių su tokiems veiksmams atlikti atitinkama įranga. JAV ir Anglija juos tikrai turi“, – pridūrė šalies agresorės atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(7)
(6)

Komentarai (1)