Vokietijos ministras skelbia skandalingą pareiškimą: tai, ką padarė Merkel po Krymo aneksijos, iš esmės lėmė karą Ukrainoje  (6)

Vokietijos teisingumo ministro Marko Bušmano teigimu, Angelos Merkel politika po Krymo aneksijos iš esmės lėmė karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tai pasakė interviu „Welt“, praneša Censor.NET, remdamasis „Europos tiesa“.

Ministras įvardijo struktūrines saugumo situacijos paraleles šiandieninėje Europoje ir 1938 m.

„Turime reikalų su diktatoriais, kurie reiškia teritorines pretenzijas. Kai kas tikėjo, kad Vakarų demokratijos jiems darys spaudimą. Tuo metu buvo manoma, kad kalbame apie Čekoslovakiją. Taip pat daugelis manė, kad tai buvo apie Krymą. Arba apie Ukrainą. Tačiau taip nėra. Čia puolama visa mūsų vertybių sistema“, – sakė Bušmanas.

Anot jo, taikant pataikavimo politiką nieko negalima pasiekti.

„Diktatorius tai priima tik kaip kvietimą. Tai, kad mes, vokiečiai, po Krymo aneksijos uždegėme žalią šviesą dujotiekio „Nord Stream 2“ statyboms, buvo mūsų indėlis pradėti karą Ukrainoje“, – sakė Bušmanas.

Jis taip pat paminėjo masines Rusijos destabilizavimo operacijas Baltijos šalyse.

 

„Jei įvyktų ataka prieš mūsų NATO partnerius ten, iš tikrųjų taptume ginkluoto konflikto šalimi dėl NATO įsipareigojimų teikti pagalbą“, – sakė jis.

Buvusi Vokietijos kanclerė Angela Merkel praėjusią savaitę pareiškė, kad savo sprendimo didinti gamtinių dujų pirkimą iš Rusijos nelaiko klaida, argumentuodama, kad tai tuo metu buvo pelningiau nei suskystintos gamtinės dujos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(118)
(12)
(106)

Komentarai (6)