[Žinios trumpai] Įspūdingas vaizdas, kas būna, kai raketa HARM pataiko į rusišką „Pantsir-S1“: iš monstro lieka tik metalo laužas (Foto)  ()

Paskelbta nuotrauka, ką raketa HARM daro su rusišku „neprilygstamu“ „Pantsir-S1“ kompleksu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono kryptimi Rusijos kariuomenė prarado priešlėktuvinių raketų ir pabūklų sistemą „Pantsir-S1“. Jį sunaikino Ukrainos ginkluotosios pajėgos, naudodamos priešradarinę raketą AGM-88 HARM.

Sprendžiant iš nuotraukos, po smūgio raketos kovinė galvutė detonavo tiesiai virš Rusijos komplekso, pramušdama jį skeveldromis. Visiškai sunaikintas kovos modulis, radaras, taip pat kairėje pusėje esantys paleidimo įrenginiai.

„Kadangi kovinėje HARM galvutėje yra 13 000 volframo segmentų, neabejotina, kad po tokio sprogimo „Pantsir“ neberemontuotinas, tai yra metalo laužas“, – komentavo žurnalistas Jurijus Butusovas.

 

Jis patikslino, kad šis kompleksas yra pagrindinė Rusijos oro gynybos sistema. Tai, kad Ukraina gavo galimybę su jais kovoti, yra nepaprastai svarbu.

 

Būtent HARM leido Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išmušti Rusijos oro gynybą. Šios raketos, ko gero, atliko tokį patį rimtą vaidmenį kare kaip ir legendinės HIMARS sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(6)
(144)

Komentarai ()