Tai bus pavojingiausias Rusijos ginklas: Ukraina neturi jokių galimybių numušimui - skelbia planą, ką darys  ()

Ukraina neturi priemonių atremti Irano balistines raketas, kurios gali atsirasti Rusijos armijos arsenale, tačiau šiuo klausimu Ukrainos ginkluotosios pajėgos dirba.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-22 Tai bus pavojingiausias Rusijos ginklas: Ukraina neturi jokių galimybių numušimui - skelbia planą, ką darys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ignatas spalio 21 d., praneša „Liga.net".

„Deja, yra informacijos, kad Rusija sustiprins savo pajėgas dėka balistikos. Iš karto noriu pastebėti, kad, kaip sako mūsų MLRS ekspertai, geriausia gynyba nuo balistinių raketų yra sunaikinti jas ten, kur jos saugomos arba kelyje, jas transportuojant. Žmonėms būtina pasislėpti, būtinai, nes aerobalistinė raketa lekia iš viršaus ir krenta didžiuliu greičiu“, – sakė J. Ignatas.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu Ukraina neturi priešraketinės ir priešlėktuvinės gynybos priemonių, kurios galėtų atremti tokio tipo ginklus, tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos ieško būdų apsisaugoti.

„Tikėtina, kad Iranas tieks [balistines raketas], nebent pasaulyje būtų koks nors mechanizmas, kuris sustabdytų tą tiekimą“, – sakė oro pajėgų atstovas.

Iš „pozityviųjų" naujienų J. Ignatas išskyrė tai, kad šiuo metu Rusijos kariuomenėje esančios atsargos rodo balistinių raketų trūkumą. Tokio tipo raketos – „Iskander-M“ – yra Rusijos Federacijos Kaliningrado srityje ir Baltarusijos teritorijoje.

 

„Balistiniai ginklai mums nėra naujiena, su šiomis raketomis jie nuolat smogia, o tai, kad Rusijoje jų jau trūksta, yra gera žinia. Be reikalo Irano jie to neprašytų“, – sakė J. Ignatas ir pabrėžė, kad Irano raketos reikšmingai pralaimi rusiškoms pagal technines charakteristikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(10)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: