[Žinios trumpai] Zalužnas skelbia sensaciją – nuo JAV nuslėpė tikrąjį Ukrainos gynybos planą: nieko nežinojo net pats Zelenskis  (2)

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas, žurnalistams sakė, kad siekė užkirsti kelią Kijevo užėmimui ir paaukojo dalį teritorijos, kad išsklaidytų Rusijos dalinius fronto linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas slėpė savo planus dėl šalies gynybos nuo sąjungininkų JAV ir net nuo prezidento Volodymyro Zelenskio. Tai praneša „The New Yorker“, remdamasis savo šaltiniais.

Anot žiniasklaidos, vasarį Valerijus Zalužnas JAV ambasados ​​Kijeve karo atašė pateikė savo Ukrainos gynybos planą. Amerikiečių pulkininkas buvo pakviestas į Generalinį štabą, kuriam buvo parodytas vieno puslapio ginkluotųjų pajėgų pozicijų ir kovos schemų eskizas. Tačiau planas pasirodė esąs netikras, skirtas paslėpti tikrąjį Valerijaus Zalužno ir jo pavaldinių karinės kampanijos mastą.

„Tuomet niekuo nepasitikėjome. Mūsų planas buvo vienintelė mažytė tikimybė sulaukti sėkmės ir apskritai nenorėjome, kad kas nors apie tai sužinotų“, – sakė aukšto rango Ukrainos karininkas.

Valerijus Zalužnas norėjo užkirsti kelią Kijevo užgrobimui, kuriam laikui perleisdamas dalį Ukrainos teritorijos ir leisdamas rusams pratęsti tiekimo linijas. Ateityje vyriausiasis vadas siekė sunaikinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalinius, kurie buvo plačiai išsibarstę palei fronto liniją.

JAV valdžia nesuprato Ukrainos gynybos planų. Jungtinio štabo vadų pirmininkas generolas Markas Milley kelis kartus per savaitę susisiekdavo su Valerijumi Zalužnu, klausdamas, kaip ukrainiečiai ketina gintis nuo Rusijos kariuomenės. JAV kariuomenė pasiūlė savo strategiją: panaudoti mobiliuosius dalinius, visoje šalyje sukurti kelias gynybos linijas ir derinti kovines operacijas su partizanų sabotažu.

 

JAV kariuomenės pareigūnas teigė, kad Valerijus Zalužnas neskuba dalintis savo planais, taip pat atskleisti ginklų kiekio – užtat nuolat perdislokavo sandėlius, kad jų nerastų Rusijos kariuomenė.

Kai kurie amerikiečiai mano, kad vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, kaip ir prezidentas Volodymyras Zelenskis, visiškai netikėjo JAV žvalgyba. Kiti pareigūnai įsitikinę, kad Zalužnas savo planus slėpė net nuo valstybės vadovo, bijodamas įsakymo apriboti pasirengimą. Vienas iš šaltinių teigė, kad vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas nenorėjo atskleisti Markui Milley tikrųjų planų, kad Baltieji rūmai jų neperduotų Zelenskiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(255)
(6)
(249)

Komentarai (2)