„Gali įvykti tiesioginis JAV ir Rusijos susidūrimas“. JAV drono MQ-9 numušimas sukūrė nepaprastai pavojingą situaciją  ()

JAV dronas MQ-9 buvo numuštas tarptautinėje oro erdvėje. Rusų naikintuvai „Su-27“ kelis kartus buvo prisiartinę prie žvalgybinio drono ir galiausiai privertė jį nutupdyti Juodojoje jūroje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-14 „Gali įvykti tiesioginis JAV ir Rusijos susidūrimas“. JAV drono MQ-9 numušimas sukūrė nepaprastai pavojingą situaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų „Su-27“ naikintuvai apipylė droną degalais, maišėsi jo kelyje, o galiausiai taranavo jo propelerį ir privertė MQ-9 tūpti juodojoje jūroje. Pranešama, kad dronas nepataisomai sugadintas.

BBC saugumo korespondentas Frankas Gardneris sako, kad šis incidentas yra arti tiesioginio JAV ir Rusijos susidūrimo. „Tai beveik neabejotinai artimiausias Rusijos kariuomenės susidūrimas su Vakarais nuo karo Ukrainoje pradžios“, sakė Gardneris.

„Rusijos ir Vakarų pajėgos dažnai stengdavosi išvengti tokių incidentų, pavyzdžiui, Sirijoje. Tačiau tai labiau rodo vis priešiškesnius Maskvos ir Vakarų santykius“, situacijos rimtumą pabrėžė BBC saugumo korespondentas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai ()