JAV išslaptino video, kaip Rusijos naikintuvas puola MQ-9 „Reaper“: paaiškėjo didelis Kremliaus melas (Video)  (1)

Kovo 14 dienos rytą rusų naikintuvas tarptautinėje oro erdvėje taranavo žvalgybą vykdžiusį amerikiečių droną MQ-9. Rusija iš karto pradėjo meluoti, kad dronas nukrito pats, tačiau amerikiečiai jau išslaptino vaizdo įrašą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-16 JAV išslaptino video, kaip Rusijos naikintuvas puola MQ-9 „Reaper“: paaiškėjo didelis Kremliaus melas (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip „Su-27“ pasiveja droną ir iš arti jį apipila degalais. Antrasis toks manevras baigiasi susidūrimu, po kurio matyti, kad drono propeleris yra apgadintas.

Rusija iš pradžių teigė, kad dronas nukrito pats, nes ėmė manevruoti. Tuo pačiu Rusija teigė, kad jam ten nebuvo ko skraidyti, nes saugoma oro erdvė aplink Krymą buvo išplėsta karinės operacijos metu. JAV dronas ten skraidė legaliai, nes tai - tarptautinė oro erdvė.

 

Įdomu, kaip į vaizdo įrašą reaguos rusai. Viena vertus, jie džiaugiasi savo poelgiu. Kita vertus, akivaizdu, kad oficiali Rusijos pozicija buvo melas - Rusijos naikintuvas numušė droną. Ar rusai ims klausti, kokie kiti melai jiems brukami? Turbūt, deja, ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(6)
(33)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: