„Tesla“ savininkas skelbia sensaciją – jo programėlė atrakino svetimą automobilį ir leido juo važiuoti  ()

Naudoti išmanųjį telefoną kaip automobilio „Tesla“ raktą reiškia, kad su savimi galima nešiotis vienu daiktu mažiau. Be to, galite patogiai atrakinti automobilį, įlipti į jį ir važiuoti nesukdami raktelio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartais net galite įšokti į kito žmogaus elektromobilį ir jį vairuoti, kaip teigia Kanadoje gyvenantis „Tesla“ savininkas Rajeshas Randevas, rašoma portale „Insider“.

Kovo pradžioje vyras įsėdo į savo baltą „Tesla Model 3“, kuris stovėjo Vankuverio gatvėje, ir nuvažiavo pasiimti vaikų iš mokyklos.

Tačiau suprato, kad iš tikrųjų įsėdo ne į savo baltą elektromobilį, o į beveik identišką šalia stovintį „Model 3“, pasakojo jis laikraščiui „The Washington Post“.

Maždaug po 15 minučių jis ėmė pastebėti nepažįstamus dalykus vairuojamame automobilyje, pavyzdžiui, įtrūkimą priekiniame stikle ir dingusį telefono įkroviklį, pasakojo jis leidiniui.

R.Randevui pavyko pasiimti savo vaikus ir grąžinti nepažįstamojo automobilį – važiuojant apie 90 minučių – be jokių nesklandumų. Tai privertė jį suabejoti savo automobilio saugumu.

Tačiau tai dar ne viskas. Panašu, kad gedimas veikė ir priešinga kryptimi.

Pasak „Washington Post“, kitas „Tesla“ vairuotojas, dalyvavęs painiavoje, galėjo atrakinti stovintį R.Randevo automobilį naudodamasis savo „Tesla“ raktine kortele.

 

Tokiu būdu jis galėjo rasti R.Randevo telefono numerį automobilyje esančiame dokumente ir pranešti jam apie nesklandumus.

Vyro istoriją pirmasis pranešė Kanados leidinys „Global News“.

Mokslininkai jau demonstravo metodus, kaip atrakinti ir vairuoti „Tesla“ automobilius, atkartojant savininko telefono ar rakto kortelės signalą. Tačiau „Insider“ nežino apie jokias aukštųjų technologijų vagystes ar įsilaužimus.

„Tesla“ bendrovė neatsakė į prašymą pateikti komentarą.

Parengta pagal „Insider“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()