Jei Rusija liks Kryme, tai gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą: kas vyksta?  ()

Nepaisant logiškų paaiškinimų prieš visišką invaziją, dauguma Vakarų lyderių ir politikų faktiškai pritarė nuomonei, kad Rusijos kontrolė Kryme, kurį Rusija okupavo 2014 m., bus ilgalaikė. Tačiau ilgainiui ši nuomonė pamažu ėmė keistis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Matome, kad Krymo tema užima vis daugiau vietos, o pusiasalio išlaisvinimas tampa svarbiu tikslu. Ukrainos ekspertai – analitikai ir diplomatai – jau labai ilgai, pastaruosius penkerius metus, stumia idėją, kad Krymas būtinai turi būti grąžintas Ukrainai bet kokia kaina, nes Krymas yra didžiulė karinė bazė, kurioje gali būti dislokuotas Rusijos branduolinis ginklas“, - „Focus“ sakė užsienio politikos tarybos „Ukrainos prizmė“ ekspertas Aleksandras Krajevas. – „Bent jau iki vasario 24 d. ten buvo dislokuotos pagrindinės raketų „Kalibr“, galinčių nešti branduolines galvutes, atsargos. Kryme dislokuotos „Kalibr“ raketos kelia branduolinio smūgio Budapeštui, Bukareštui, NATO bazėms Rumunijoje ir visoms Aljanso Juodosios jūros valstybėms pavojų. Ji kelia pavojų Turkijos karinėms bazėms, laikančioms Bosforo sąsiaurį ir Dardanelus. Tai rizika branduoliniu smūgiu sunaikinti Stambulą. Rusijos Krymas – tai pavojus visai NATO, didžiausia rizika pradėti Trečiąjį pasaulinį karą.

Iš tiesų, dėl visiškos invazijos ir Ukrainos sėkmės fronte Krymo išlaisvinimas tapo realybe.

 

„Krymas yra lemiamas šio karo pagrindas“, - sako buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas. Ir pažymi: „Ukrainos valdžia supranta, kad negali susitaikyti su tolesne Rusijos kontrole Kryme. Ukraina nebus saugi ir negalės atkurti savo ekonomikos, kol Rusija kontroliuos Krymą.“ Būtent Hodgesas aktyviai pasisako už tai, kad Ukrainai būtų suteikti būtini pajėgumai pusiasaliui išlaisvinti.

Žinoma, Rusija į bet kokį tokį pareiškimą atsako grasinimu eskaluoti padėtį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: