Turkija pristatė „nematomą“, iš ateities nužengusį ginklą ANKA-3: atliks ypatingą užduotį (Foto, Video)  (1)

Pagrindinės slaptojo drono ANKA-3 užduotys – slopinti ir sunaikinti priešo oro gynybos sistemas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-21 Turkija pristatė „nematomą“, iš ateities nužengusį ginklą ANKA-3: atliks ypatingą užduotį (Foto, Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Turkish Aircraft Industries“ (TAI) neseniai pristatė slaptą kovinį skraidančio sparno dizaino droną. Lėktuvas, maždaug lengvojo naikintuvo dydžio, skirtas ne tik smūgiams, bet ir stebėjimui bei elektroniniam karui. Tikimasi, kad ANKA-3 tam tikroms misijoms bus suporuotas su Turkijos pilotuojamu slaptu naikintuvu TF-X.

ANKA-3 turi išorines amunicijos ir degalų pakabas, taip pat vidinius ginklų skyrius. Jį varo vienas turboventiliatorinis variklis. Pasak Turkijos viceprezidento Fuato Oktay, dronas „radaruose praktiškai nematomas“. Jo bandymai turėtų prasidėti balandžio mėnesį.

 

Lėktuvas turi dantytą galinę oro įsiurbimo angą, taip pat papildomą oro įleidimo angą, šalia variklio išmetimo angos. Ant papildomo oro įleidimo angos yra dvi antenos, iš kurių viena yra konforminio tipo. Du dideli Pito vamzdeliai (prietaisas, skirtas skysčio ar dujų srauto greičiui matuoti) sumontuoti palei priekinį korpuso kraštą, kitas išeina iš nosies.

 

2023 metai Turkijai karo aviacijos sektoriuje turėtų ypatingi reikšmingais įvykiais ir pirmaisiais jos pačios kurtų orlaivių skrydžiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)