Ištyrę perimtą T-90M „Proryv“, surado įdomų siurprizą: tankai ne visai rusiški  ()

Ukrainos ekspertai pažymėjo, kad „Kalina“ ugnies valdymo sistemoje ir optoelektroninėse sistemose naudojami elektroniniai komponentai yra pagaminti Vakaruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ekspertai pasidalijo įdomiais faktais apie naujausio rusiško tanko T-90M „Proryv“ elektroninius komponentus, kurie į jų rankas pateko po to, kai transporto priemonę užėmė Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Kaip paaiškėjo, masinės gamybos tanko, kuris tarnauja RF ginkluotosiose pajėgose, elektronika daugiausia yra vakarietiškos kilmės. Tai parašė Lenkijos portalas „Defence24“.

Remiantis gauta informacija, praktiškai visa elektronika, naudojama, pavyzdžiui, „Kalina“ ugnies valdymo sistemoje ir optoelektroninėse sistemose, nėra gaminama Rusijoje. Visų pirma, lustus tiekė Amerikos gamintojai „Texas Instruments“, ISSI arba XILINX, o termovaizdo kamera yra iš prancūzų „Catherine FC“ šeimos, kurią gamina „Thales“.

Stebėtojai pastebi, kad šie komponentai greičiausiai buvo pristatyti prieš visapusišką Rusijos invaziją į Ukrainą ir prieš įvedant antirusiškas sankcijas.

Tiek daug elektronikos iš Vakarų gamintojų rodo, kad greičiausiai dabartinė T-90M tankų gamyba jau vykdoma palyginti nedideliu mastu. O elektroninis „įdaras“ naudojamas iš atsargų ar atsarginių dalių.

Taigi artimiausioje ateityje Rusijos gamintojams paliekamos dvi galimybės: arba supaprastinti T-90M tanko konstrukciją, naudojant senesnes ugnies valdymo sistemas, kurios naudojamos T-80U, T-90 ir T-90A tankuose arba sustabdyti tankų T-90M gamybą.

 

Ekspertai teigia, kad, žinoma, rusai gali nusipirkti civilinės elektronikos, kad apeitų sankcijas šalyse, kurios yra neutralios ar draugiškos Maskvai. Tačiau kyla klausimas, kaip ji atitiks griežtus karinės gamybos reikalavimus, nes ją naudojant padidės tankų sistemų gedimų skaičius.

Kalbant apie komponentų gavimą iš Kinijos, prieigą prie jų gali apriboti ir Kinijos pusė, kuri stengiasi laikytis atstumo ir atvirai nepadėti Maskvai karinėje agresijoje prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(8)
(74)

Komentarai ()