Mašinos, gelbstinčios gyvybes: Lenkija perdavė Ukrainai 30 šarvuotų „Oncilla“ – kas tai per žvėris (Video)  ()

Šarvuotis transporteris skirtas vežti kariams esant sudėtingoms oro sąlygoms ir prastam reljefui. Jis turi antrą apsaugos lygį pagal NATO standartus ir yra ginkluotas 12,7 mm didelio kalibro kulkosvaidžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos specialiosios pajėgos gavo 30 Lenkijos suteiktų daugiafunkcinių ratinių šarvuotų transporterių „Oncilla“. Įranga jau puikiai pasitvirtino mūšio lauke ir ne kartą išgelbėjo Ukrainos karių gyvybes. Apie tai pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinis žvalgybos departamentas.

Pranešama, kad šarvuotų transporterių tiekimą finansavo Lenkijos bendrovė „Trans Select“, paaukojusi pinigų Ukrainos žvalgų įrangai įsigyti. GUR darbuotojas padėkojo už karinę pagalbą iš Lenkijos pusės.

Šarvuotas transporteris „Oncilla“ yra bendras Lenkijos ir Ukrainos kūrinys, sukurtas Charkivo Morozovo mašinų gamybos projektavimo biuro (KHMKB) pagaminto šarvuoto automobilio „Dozor-B“ pagrindu su 4x4 ratų formule. Mašiną sukūrė „Lacenaire Limited“ bendradarbiaudama su Lenkijos įmone MISTA, kuri veikė kaip gamintojas.

Šarvuočio korpusas pagamintas iš didelio stiprumo šarvuoto plieno, kuris užtikrina apsaugą nuo standartinių 7,62x51 mm tipo šovinių (NATO šautuvų-kulkosvaidžių šoviniai). Apsaugos lygiui padidinti gali būti naudojami papildomi šarvai, galintys apsaugoti nuo NATO standarto 12,7 mm kulkų. Todėl mašina turi antrą apsaugos lygį pagal NATO standartus (STANAG-4269).

 

Įgula yra apsaugota neperšaunamu stiklu, kuris suteikia apsaugos lygį, panašų į pagrindinius šarvus. Mašinos dugnas yra cilindro formos, kad būtų geriau apsaugotas nuo minų.

„Oncilla“ yra aprūpintas koviniu moduliu su vienu 12,7 mm didelio kalibro kulkosvaidžiu „Kut“. Taip pat šarvuotoje mašinoje gali būti įrengta ugnies valdymo sistema (SCO), kurioje sumontuotas lazerinis nuotolio ieškiklis, termovizorius ir spalvotos televizijos kameros.

 

Šarvuočiai yra skirti atlikti desantinių pajėgų kovines užduotis ir dengti sunkiomis oro sąlygomis ir prastu reljefu. Jame telpa devyni žmonės – 6 desantininkai, vienas šaulys, vairuotojas ir vadas.

„Tokių mašinų, kurios jau kovoja, yra 30. Jos labai gerai pasirodė mūšio lauke, išgelbėjo gyvybes“, – sakė „Beryl“ projektavimo biuro atstovas Viktoras Levčenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()