Rusijoje kilo milžiniška isterija: Ždanovas skelbia, kas nutiko (Video)  ()

Britanija perduos Ukrainai sviedinius su nusodrintu uranu. Rusai tradiciškai suprato šią naujieną, sako, kad tai nauja raudona linija, karo eskalacija, ir per televiziją šaukia dėl didelio radiacijos pavojaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, kalbėdami apie šiuos sviedinius, Rusijos propagandistai pamiršta Ukrainos miestus, kurie nukentėjo nuo 3 tonų bombų, fosforo bombų, kurios visiškai nušlavė juos nuo žemės paviršiaus. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas.

O. Ždanovas teigė, kad nusodrintas uranas yra pigesnis už volframą ir jo yra daug daugiau. Priešingai, kaip teigia rusai, tai nekelia tokios grėsmės aplinkai, tik įgalina prasimušti pro priešų tankų šarvus.

„Bet tai nėra nešvari bomba ar radioaktyvus ginklas, arba cheminis ginklas. Tai įprasti šaudmenys, turintys nusodrinto urano strypą ir galintys prasiskverbti pro iki metro storio šarvus“, - pridūrė ekspertas.

Dėl išsiskiriančios kinetinės energijos ir ten susidarančių degių garų šie šaudmenys yra galingi ginklai, sakė O. Ždanovas.

Šiandien Rusijoje nėra šarvuoto objekto, kuris atlaikytų šios amunicijos smūgį. Galbūt todėl jie nerimauja, pasakė pranešėjas.

 

Jis pažymėjo, kad šaudmenų garai yra kenksmingi žmogui, jeigu jis juos įkvepia, tada gali gauti spinduliuotės, bet nežymios. Todėl uranas vadinamas nusodrintu, nes neturi 235 izotopo.

„Ši amunicija patenka į žemę ir toje vietoje registruojami sunkieji metalai. Po to atliekama įprasta melioracija, ištraukiant šį strypą iš grunto, ir tada jis jau nepadarys jokios žalos“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(3)
(100)

Komentarai ()