„Tai kur tas didysis puolimas?“ Ukrainos žvalgyba nebesupranta, ką daro Rusija  ()

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato viršininko pavaduotojas Vadimas Skibickis teigia, kad rusai nebeturi jėgų ir apie puolimo iš Baltarusijos grėsmę kuriam laikui galima pamiršti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadimas Skibickis naujame interviu su „RBC-Ukraina“ teigia, kad kalbos apie tai, kad Rusijos kariai ruošiasi aktyviau veikti keliuose fronto sektoriuose, buvo tik Rusijos propaganda ir Kremliaus galimybių pervertinimas.

„Kur tas didysis puolimas? Vasario pradžioje rusai perėjo prie aktyvių puolimo operacijų. Jie turėjo tik vieną tikslą – pasiekti Donecko ir Luhansko sričių sienas. Tačiau šiandien jau aišku, kad Rusijos kariai neturi galimybių vykdyti didelio masto strateginių puolimo operacijų“, – sakė Skibickis.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos atremia smūgius, išlaiko gynybą įtvirtintose pozicijose, slopina priešo veiksmus daugelyje fronto sektorių. Rusijos pajėgų vadovybė tikėjosi, kad bent kažkur jiems pavyks pasiekti reikšmingesnių pergalių, tačiau tai neįvyko.

Ukrainos žvalgybos atstovas taip pat kalbėjo apie galimą puolimo iš Baltarusijos grėsmę. Šiandien ši grėsmė yra labai nedidelė, nes Rusijos pajėgos neturi tam jėgų.

 

„Tai nėra ta grupė, kurią galima panaudoti puolimo operacijoms šiaurėje. Po apmokymų šis personalas iš Baltarusijos perkeliamas į Ukrainos rytus ir pietryčius. Karių kaupimosi ar, juo labiau, smogiamųjų pajėgų kūrimo Baltarusijoje nematome. Todėl sausumos grėsmę iš Baltarusijos vertiname kaip žemą. Galimi oro smūgiai, raketų smūgiai, nes ten lieka „Iskander“ divizija“, – reziumavo Skibickis.

(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: