Įspūdinga pergalė! Zalužnas skelbia video, kaip Ukraina sunaikina Rusijos laivą „Saratov“  ()

Vyriausiasis Ukrainos vadas sakė, kad šis ryškus įvykis įvyko prieš metus. Būtent šią dieną buvo išsklaidytas mitas apie Rusijos „laivyno nepažeidžiamumą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas parodė, kaip prieš metus Berdjansko srityje buvo sunaikintas vienas didžiausių Rusijos karinio jūrų laivyno desantinių laivų. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas jo „Telegram“ kanale penktadienį, kovo 24 d.

Būtent šią dieną sukanka metai nuo tada, kai Ukrainos kariškiams pavyko suduoti mirtiną smūgį okupantų bazei laikinai okupuoto Berdjansko jūrų uoste Zaporožės srityje. Per ataką buvo sunaikintas laivas „Saratov“, dar keturi laivai patyrė didelę žalą.

„Didieji amfibiniai laivai „Orsk“, „Cesar Kunnikov“, „Novočerkask“ buvo apgadinti, „Saratov“ buvo sunaikintas“, – sakė Valerijus Zalužnas.

 

Būtent tuo metu mitas, kad „Rusijos laivynas yra nepažeidžiamas“, buvo sugriautas tiksliu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių smūgiu.

„Tai dar kartą įrodė nepaneigiamą faktą: Ukrainos žemėje priešas nesiilsės: nei sausumoje, nei vandenyje“, – padarė išvadą vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas.

Generalinio štabo naujausia suvestinė rodo, kad nuo viso masto karo pradžios Ukrainos gynėjams pavyko sunaikinti mažiausiai 18 priešo laivų ir katerių.

Verta pažymėti, kad praėjusių metų vasarą rusų okupantai iškėlė „Saratovą“ iš dugno, planuojama išsiųsti jį remontuoti į Kerčę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(3)
(81)

Komentarai ()