Tokio unikalaus futuristinio statinio pasaulis dar nebuvo matęs – kuo jis ypatingas? (Foto, Video)  ()

Didžiuliame „Seulo žiede“ nebus stipinų, o iš 36-ių kabinų atsiveria nuostabus vaizdas į sostinės centrą ir kalnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos sostinėje Seule bus pastatytas 180 metrų „Seulo žiedas“ – didžiausias pasaulyje apžvalgos ratas be stipinų, kuris judės visiškai tyliai. Tai praneša CNN.

Seulo metropolijos vyriausybė jau pristatė projektą ir parodė, kaip atrodys unikalus apžvalgos ratas. Jį žadama baigti iki 2025 m. Ir norisi vienu metu pasiekti kelis rekordus: „Seulo žiedas“ bus tylus, be stipinų ir aukščiausias Azijoje.

Jis pakeis panašią atrakciją: senąjį apžvalgos ratą, kuris buvo pastatytas 1980 metais ir uždarytas prieš penkerius metus.

 

„Seulo žiedas“ bus pastatytas Haneul parke, kuris yra šalia Pasaulio futbolo čempionato stadiono ir Hangang upės. Lankytojai nuo viršaus galės pamatyti nuostabų vaizdą į Seulo centrą, taip pat į Namsano ir Pukhansan kalnus.

Apžvalgos ratas taip pat simbolizuos Pietų ir Šiaurės Korėjos susitaikymą ir susivienijimą.

O vieta, kur bus statomas ratas, anksčiau buvo sąvartynas, tad grandiozinė statyba taps uždarojo ciklo ekonomikos, naudojančios atsinaujinančius išteklius, ir kovos su klimato kaita simboliu.

 

„Seulo žiedas“ veiks naudodamas saulės energiją. Iš viso jame bus 36 kabinos, kurių kiekvienoje tilps iki 25 žmonių. Tikimasi, kad per dieną vaizdu galės pasigrožėti daugiau nei 12 000 lankytojų.

Priminsime, kad kitas garsus apžvalgos ratas – „Londono akis“, su kuriuo neišvengiamai bus lyginamas naujasis Seulo traukos objektas, yra 135 metrų aukščio (beveik 45 aukštai) ir jis turi stipinus. „Akis“ buvo atidaryta 2000 m. Temzės pakrantėje. Tai antras pagal dydį Europoje ir vienas didžiausių pasaulyje apžvalgos ratų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()