Atskleidė paslaptį, kuo Ukraina daužo Krymą: „Kitų šalių kariuomenėms tai unikali naujovė“  ()

Ukrainos pajėgos okupuotame Kryme Rusijos taikinius atakuoja pasitelkiant jūrinius antvandeninius dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinių ir teisinių studijų centro vadovas Aleksandras Musijenka komentare „24 kanalui“ paaiškino jų privalumus.

Jo nuomone, antvandeniniai dronai turi didelį potencialą ir yra vienas iš karo Ukrainoje reiškinių. Ateityje kitų šalių kariuomenės ukrainiečių pavyzdžiu tirs tokias technologijas.

Visų pirma, antvandeninius dronus gaminti yra paprasčiau ir pigiau nei karo laivus, o tai leidžia Ukrainai taupyti išteklius. Antrasis, bet ne mažiau svarbus privalumas – didelė gamybos sparta, dėl kurios Ukrainos kariuomenės arsenalas bus greičiau papildomas.

„Įsivaizduokite, kada bus pasiūlyti technologiniai sprendimai, kai net kartais nereikės statyti brangaus laivo už kelias dešimtis milijonų dolerių, o bus galima panaudoti tokį droną“, - sakė karinis ekspertas.

 

Kovoje antvandeniniai dronai taip pat turi nemažai privalumų: greitį, manevringumą ir mažą matomumą dėl mažo dydžio. Kartu didelis smūginis efektyvumas turėtų daryti psichologinį spaudimą rusams. Antvandeniniai bepiločiai negalės pakeisti karo laivų, tačiau jie gali tapti svarbiu gynybos sistemos elementu susidūrus su Rusijos Juodosios jūros laivynu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(1)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: