Skelbiami super galingi įvykiai: „Mums pavyko atkurti Ičkerijos kariuomenę, pradėsime Čečėnijos deokupaciją“  ()

Ičkerijos čečėnų respublikos vadovas egzilyje Achmedas Zakajevas papasakojo apie čečėnų formacijas ginkluotose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydamas į „Ukrinform“ klausimą apie Ukrainos pusėje kariaujančius čečėnus, Zakajevas pažymėjo: „Galiu papasakoti bendrai apie struktūras, kurias pavyko atkurti šiais metais. Lapkričio 26 d. aš, kaip Valstybinio komiteto vadovas už Čečėnijos Respublikos deokupaciją ir kaip vyriausiasis vadas padariau pareiškimą, kad pradėsime kviesti čečėnus savanorius į gretas atremti Rusijos agresiją ir kursime batalionus“.

„Ir nuo to laiko iš esmės šis procesas prasidėjo. Tai palengvino ir tai, kad prezidentas Zelenskis 28 dieną pasirašė dekretą dėl užsieniečių legiono sukūrimo. Ir tai leido mums iš esmės atkurti Ičkerijos čečėnų respublikos ginkluotąsias pajėgas kaip šio legiono dalį.“

Zakajevas pažymėjo: „Šiandien Ukrainoje nuolat veikia Ičkerijos čečėnų respublikos gynybos ministerija. Praktiškai visą laiką esu Ukrainoje, ir einu vyriausiojo vado pareigas. Ir kaip Valstybinio deokupacijos komiteto vadovas. Sudarėme susitarimą tarp vieno Ukrainos karinio departamento ir mūsų departamento dėl karinio bendradarbiavimo ir sąveikos. Todėl šiandien galime teigti, kad šiais metais mums praktiškai pavyko atkurti Ičkerijos čečėnų respublikos ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje. Ir štai šis legionas, tie batalionai, kuriuos čia sukūrėme, iš esmės taps deokupacijos ir Čečėnijos valstybingumo atkūrimo pajėgomis Čečėnijos teritorijoje“.

 

Jis tęsė: „Mes pasaulyje jau turėjome tokią patirtį. Prisimenate lenkų legioną, kurį Pirmajame pasauliniame kare sukūrė austrai. Jis iš esmės tapo pagrindiniu kumščiu, Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo šerdimi. Ir tokių pavyzdžių yra daug. Manau, kad šiandien ne tik čečėnai, bet ir baltarusių legionas, ir tas pats rusų legionas, kuris šiandien čia veikia, bus pagrindinis šių teritorijų – tiek Baltarusijos, tiek pačios Rusijos – išlaisvinimo branduolys“.

„Esu tikras, kad tai supranta tie, kurie šiandien kovoja už Ukrainos laisvę, kartu kovodami už savo laisvę ir nepriklausomybę. Tai tie žmonės supranta, čečėnai supranta“, – reziumavo Zakajevas.

(200)
(1)
(199)

Komentarai ()

Susijusios žymos: