„Antra pagal stiprumą po Ukrainos“. Didžiulė Europos kariuomenė ruošiasi stoti į karą prieš Rusiją  (3)

Karo analitiko Hanso Petterio Midttuno nuomone, Rytų Europa geriau supranta Rusiją. Pavyzdžiui, viena jos šalių didina savo ginklų atsargas, taip pat savo ginkluotųjų pajėgų dydį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija gali tapti NATO avangardu Rytų Europoje, jei Rusija agresiją prieš Ukrainą pakels į naują lygį. Tai pareiškė karo analitikas Hansas Petteris Midttunas laikraštyje „Kyiv Post“.

Jo nuomone, šiuo metu NATO kaupiasi dideli nesutarimai, tačiau Lenkija didina savo ginklų atsargas. Be to, Varšuva supranta, kas vyksta Rytų Europoje karo Ukrainoje fone.

„Esmė ta, kad Lenkija mąsto, planuoja ir veikia pagal naujausią NATO strateginę koncepciją. Ji didina savo karinę galią, kad prireikus padarytų tai, ko nepadarys JAV ir NATO, t. y., pradėtų kariauti kartu su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, kad sustabdytų karą, kuris kelia grėsmę Europos saugumui ir stabilumui“, - sakė Midttunas.

„Rytų Europos šalys remia Ukrainos kovą už jos teisę egzistuoti – suverenitetą ir nepriklausomybę – ne tik iš geranoriškumo, bet pirmiausia siekdamos apsisaugoti“, - rašė Midttunas.

 

Ekspertas teigė, kad Lenkijos kariuomenėje šiuo metu yra 170 000 karių. Ji, prilygstanti dabartinei Vokietijai, planuoja sukurti „didžiausią Europoje sausumos kariuomenę“, kurią sudarytų 300 000 vyrų ir moterų, iš jų 250 000 profesionalių karių ir 50 000 teritorinės gynybos karių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(387)
(20)
(367)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: