Neįtikėtina, ką Rusija paskelbė Slovakijai dėl Ukrainai nusiųstų „MiG-29“  (2)

Rusijos valdžios institucijos paskelbė Slovakijai kaltinimą pažeidus susitarimą dėl lėktuvų „MiG-29“ perdavimo Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aneksavusi Krymą, pradėjusi karą Donbase ir plataus masto karą prieš Ukrainą, Rusija pažeidė dešimtis tarptautinių sutarčių ir susitarimų. Tačiau agresorė savo veiksmus laiko „pagalba“, o iš kitų reikalauja griežtai laikytis sutarčių.

Kovo 24 d. Rusijos federalinė karinio ir techninio bendradarbiavimo tarnyba (FSMTC) pareiškė, kad Slovakijos lėktuvų „MiG-29“ perdavimas Ukrainai būtų „tarptautinių įsipareigojimų pažeidimas“.

Užkariautojai, raštu garantavę Ukrainai nepuolimą ir pagarbą jos teritoriniam vientisumui, kaltina Slovakiją pažeidus 1997 m. su Rusija pasirašytą karinio-techninio bendradarbiavimo sutartį. Pagal šį dokumentą Bratislava negali perduoti ginklų trečiosioms šalims negavusi Rusijos, kaip gaminančios ir parduodančios šalies, sutikimo.

Maskva pareiškė, kad šią pagalbą Ukrainai laiko veiksmais, kuriais siekiama „sugriauti dvišalius santykius“. Tai reiškia, kad Rusijos Federacija iš tikrųjų tikėjosi išsaugoti santykius su civilizuotu pasauliu po žudynių, kurias okupantai surengė Europos centre.

 

Slovakijos valdžios institucijos jau perdavė Ukrainai keturis lėktuvus ir ateinančią savaitę atsiųs dar devynis „paukščius“, nekomentuodamos teisinio konflikto su Rusijos Federacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(283)
(19)
(264)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: