„Dabar bus didžiulis smūgis iš Kremliaus“. Skelbiama, ką padarė Vokietija  ()

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock ruošiasi paskelbti apie daugiau kaip 30 šnipinėjimu įtariamų Rusijos diplomatų išsiuntimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Focus“, Vokietijos specialiosios tarnybos padarė išvadą, kad Rusijos ambasadų ir konsulatų darbuotojai, naudodamiesi diplomatine neliečiamybe, neteisėtai rinko politinio, ekonominio, karinio ir mokslinio pobūdžio informaciją, siekdami ją toliau panaudoti sabotažo ir dezinformacijos platinimo operacijose.

Dokumente pažymėta, kad Rusijos ambasadoje Berlyne ir keliuose Vokietijos teritorijoje esančiuose konsulatuose įsikūrusios Rusijos specialiųjų tarnybų rezidencijos, kuriose dirba stipresnis personalas nei net Šaltojo karo laikais. Laikraščio duomenimis, Rusijos pareigūnų skaičius siekia 160. 

 

Vokietijos valdžios institucijos supranta, kad masinis sulaikytų Rusijos agentų išsiuntimas iš šalies sukels atsakomuosius Rusijos Federacijos veiksmus, tačiau mano, kad būtina smogti Kremliaus šnipų tinklui.

„Atsakydamas Kremlius tikriausiai paskelbs dar daugiau Vokietijos diplomatų nepageidaujamais“, - sakė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(4)
(108)

Komentarai ()