Tai įvyko pirmą kartą istorijoje: to dar nebuvo, ką Rusija daro su trečdaliu biudžeto  ()

Pirmą kartą istorijoje Rusija slepia trečdalį savo biudžeto išlaidų. Tai rodo, kaip karo metai pakeitė jos finansus ir ekonominius prioritetus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija dėl karo įslaptino trečdalį savo išlaidų. Tai precedento neturintis skaičius, teigiama „Bloomberg“, praneša Censor.NET su nuoroda į RBC-Ukraina.

Rusijos finansų ministerijos duomenimis, slaptos išlaidos iki kovo 24 d. išaugo iki 2,4 trilijono rublių (31 mlrd. JAV dolerių), t. y., daugiau nei dvigubai daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Slaptų išlaidų padidėjimas rodo, kad didėja su karu susijusios išlaidos, sakė nepriklausoma Rusijos ekonomistė Aleksandra Suslina. „Logiška daryti prielaidą, kad tai apima ir išlaidas „naujosioms teritorijoms“, - sakė ji, turėdama omenyje okupuotas Rytų ir Pietų Ukrainos dalis.

 

Kadangi išlaidos Rusijos ginkluotosioms pajėgoms smarkiai augo, gynyba dabar yra antros pagal dydį biudžeto išlaidos. Daugiau Rusija išleidžia tik socialinėms programoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(62)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: