Ateitis veržiasi į karybą – pasirodė unikalūs dirbtinio intelekto robotai, galintys ropoti laivo bortais (Video)  ()

Be jūrinių laivų priežiūros, „Gecko Robotics“ robotai bus naudingi bet kurioje srityje: nuo naftos ir dujų iki pramonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Gecko Robotics“ perdavė JAV kariniam jūrų laivynui pirmuosius robotus, galinčius analizuoti laivų būklę. Robotai geba lipti sienomis ar laivo bortais ir atlikti įvairių objektų ultragarsinę diagnostiką, rašo „Interesting Engineering“.

Kūrimo įmonė savo veiklą valdo naudodama dirbtiniu intelektu paremtą programinės įrangos platformą, kuri kuria skaitmeninius laivų modelius ir pagreitina priežiūros ciklus, taip sumažindama laiką, kurį laivai praleidžia doke.

„Gecko Robotics“ robotai gali lipti ant vertikalių paviršių naudodami vakuuminius lipukus ir yra aprūpinti kameromis bei jutikliais duomenims rinkti. Jie naudoja greitojo ultragarsinio skenavimo (RUG) metodą, patvirtintą JAV karinio jūrų laivyno. Šis metodas leidžia gauti aukštos kokybės duomenis apie esamą kritinės infrastruktūros būklę milimetro raiška.

„Mes sukūrėme „Gecko Robotics“, kad išspręstume sudėtingiausias problemas, su kuriomis susiduria žmonės aptarnaujant svarbiausius infrastruktūros segmentus. Ypač didžiuojamės galėdami bendradarbiauti su JAV kariniu jūrų laivynu", - sakė „Gecko Robotics“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų Jake'as Lusararianas.

 

 

Pasak JAV kariuomenės, „Gecko Robotics“ žymiai sumažina su laivo priežiūra susijusį laiką ir darbą, taip pat padidina duomenų prieinamumą ir aptinka defektus, kurių tradiciniai metodai nepastebi. Pavyzdžiui, viename JAV karinio jūrų laivyno objekte tradiciniais metodais buvo užfiksuota 100 duomenų taškų, o platforma „Gecko Robotics“ – daugiau nei 4,2 mln. Bendrovės produktai taip pat sumažino laiką, reikalingą laivo vairo apžiūrai, nuo 11 dienų iki vienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()