Galinga žinia – „Excalibur“ gavo apsaugą nuo pavojingiausio Rusijos ginklo  ()

Naujos kartos didelio tikslumo sviediniai gali nuskristi tris kartus daugiau nei standartinis tokio pat kalibro sviedinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „BAE Systems“ sukūrė naujo tipo 155 mm artilerijos sviedinį, galintį pataikyti į taikinius didesniu nei 110 km atstumu ir net sunaikinti judančius objektus, rašo „Defense One“.

Tai ilgiausias kada nors pasiektas tokio kalibro sviedinio nuotolis. Standartiniai 155 mm sviediniai pataiko į taikinius tris kartus arčiau nei naujos kartos „BAE Systems“ produktas. Bendrovė jau yra pasirašiusi sutartį su Pentagonu dėl šios klasės 155 mm skersmens „Excalibur“ sviedinių kūrimo ir gamybos.

Įdomiausia tai, kad naujose kūrimo sistemose naudojamos priemonės kovoti su elektroninio karo sistemomis. Taip pat naudojama lazerinė orientavimo sistema ir GPS koordinacija (su apsauga nuo elektroninio karo priemonių, įskaitant rusiškas), kuri leidžia tiksliai pataikyti net į greitai judančius taikinius.

 

Nors „BAE Systems“ neįvardija naujų sviedinių kainos, tačiau vienas iš leidinio šaltinių teigė, kad kiekvienas iš jų kainuos ne mažiau nei 85 000 USD. Ir tai nėra taip brangu, kaip atrodo. Pavyzdžiui, vienas Amerikos armijos valdomos kelių paleidimo raketų sistemos, kurios nuotolis yra 70 km, paleidimas gali kainuoti iki 168 000 USD už vieną sviedinį.

Ankstesnės kartos „Excalibur“ JAV pirmą kartą panaudojo 2008 m. Afganistane.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()