Lukašenka paskelbė apie „žiauriausią spaudimą iš Vakarų, ir iš Rusijos prezidento“  ()

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad šalis yra priversta susigrąžinti branduolinius ginklus dėl tariamų saugumo garantijų, suteiktų jai 1990-aisiais, pažeidimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Esant susiklosčiusioms aplinkybėms, suaktyvinau derybas su Rusijos prezidentu Putinu dėl branduolinių ginklų grąžinimo Baltarusijai“, – sakė Lukašenka.

Jis teigia, kad to reikia, nes saugumo garantijas Baltarusijai suteikusios pusės nesilaiko sąlygų – „Viskas sutrypta, viskas sulaužyta“, – sakė apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas.

Lukašenka pažymėjo, kad tuo metu „jis patyrė žiauriausią spaudimą ne tik iš Vakarų, bet ir iš Rusijos prezidento. „Kaip dabar prisimenu, sako: suprask, sutraiškys, sunaikins. Ir strateginių kovinių galvučių aptarnauti nepavyks... Tada buvo neįtikėtinas spaudimas, ir aš buvau priverstas trauktis pagal suteiktas garantijas“, – pridūrė jis.

 

Lukašenka pareiškė, kad nebando „nieko įbauginti ar šantažuoti“, o nori „užtikrinti Baltarusijos valstybę ir užtikrinti taiką Baltarusijos žmonėms“.

(1)
(34)
(-33)

Komentarai ()