40 mln. JAV dolerių surinkęs lietuvių startuolis bankrutuoja, jo palikimas – krūva mažaverčių virtualių žetonų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sigun 2023-04-04 14:24
Prieš investuojant į bet kurią blokų grandinę žmogus turėtų atsakyti į vieną klausimą: Kokią problemą konkrečiu atveju išsprendžia blokų grandinės panaudojimas, kurios neišsprendžia paprastas sąrašas. Jei vienintelė išsprendžiama problema "panorėjęs galėčiau savo žetonus parduoti šventinio šeštadienio vidurnaktį", tai ilgalaikiui investuotojui jos net neturėtų kilti. Lieka variantas "kaina pakils ir prastumsiu už brangiau", bet kaip sakoma "gobšumas frajerį pražudė".
kestutisz 2023-04-04 14:59
Tai kad visas "crypto" toks, jokių problemų jis nesprendžia. Net tas pats tikėjimas "anonimiškumu" yra realiai tokia nuostabi sekimo priemonė, kad jau ir centriniai bankai svaigsta kaip jiem reikia tokių valiutų :) Dar dar koks Monero, bet tokius stengiasi dusinti iškart.
Laurynas19 2023-04-04 16:21
Kuo ji geresnė sekimo priemonė, nei kad visų gavėjo pilnų duomenų įvedimas kiekvieną kart pervedant pinigus? Kaip dėl: "negersi alaus tokio kokį mes rekomenduojame, atimsiu visus pinigus iš sąskaitos" , Bitcoino neatimsi. Dar kitą girdėjau, čia jau tik tiems kas turi daug pinigų aktualu, jog norint pervesti milijoną, su Bitcoinu tai sekundžių darbas, su bankais tai visa diena, jei pasiseks.
kestutisz 2023-04-04 16:27
Tai dabar gali sekti kiekius. O su CBBBD ar kaip ten ta biurokratų sapnuojama valiuta - kiekvienas vienetas turės savo istoriją. Na pvz kaip visi plokščiažemiai bijo jog ir prie kokio c02 pririš ar leis mėsą pirkt tik vieną kartą per metus. Ir nepaduosi kokiam teisingesnio socialinio sluoksnio atstovui, kad už tave nupirktų - kiekvieno cento istorija bus įrašyta :) Na tokia sovietinio medinio rublio istorija moderiniai - rublių žmonės turėjo, o kažko pirkimui reikėjo papildomų sąlygų - propiskės, bonų ar tiesiog normalių pinigų :) Beje, tam net yra visiškai legit priežasčių - pašalpa vaikų auginimui alkoholikam - prašau, uždedamas spec flag'as ir jau net atiduoti kažkam kitam pinigai negali pirkti alkoholio. Nuostabu? :)
immortallt 2023-04-04 16:41
Visa diena su bankais milijoną pervesti? Jei tai pavienė tavo operacija daroma pirmąkart - truksi porą valandų, nes reiks parašyti fiziškai prašymą ir palaukti, kol jį įgyvendins. Korporacijos kiekvieną dieną, tame tarpe ir Lietuvoje stumdo milijonus ir vienu pavedimu, automatinėje sistemoje didesnius atlieka. Net kaip fizinis asmuo gali užsidėti pavedimo ribą 1 mlrd. eurų per dieną, ir truksi tiek pat laiko kiek pervesti 30 eurų. Pavedimo trukmė į kitą sąskaita - šiek tiek priklauso nuo šalių. Tarp normalių šalių - tą pačią dieną. Tik nereikės sukti galvos, kad Musk'as ką nors vėl pasakys, ir atpigs/pabrangs tavo pirkinys.
Laurynas19 2023-04-04 16:58
Na bet taip ir bus. Jaučiu nedaug liko. Juk tas great reset, 2030m bus. Nebent žmonės atsipeikės ir neis ta linkme. Mažai šansų čia, bet gal. Nes pagalvokit jei būtų buvę tokie pinigai pandemijos metu, tai arba 100% vakcinuotų būtų arba daug badaujančių antivakserių. Būtu visi pilnai apsaugoti nuo viruso, ir sparčiai. - nauda nenuginčijama. Minusų nėra, kaip ir su pandemija, kaukėmis, bei vakcinomis nebuvo
Laurynas19 2023-04-04 17:08
HardAxe 2023-04-04 17:54
Tai ir BTC nepervesi iškarto. Reikės susikurti accountą, įsidėti pinigų ir t.t. ir pan...
immortallt 2023-04-05 07:49
Nu čia tarkime visko jau yra. Bet kas iš to? Dėl to pats BTC vertingas? Ar Blockchain technologija? Nes šie du savo kaina nesusiję.