Paaiškėjo, kuris Rusijos generolas prarado visą taktinę bataliono grupę vos per 1 operaciją (Foto, Video)  ()

Paskelbė Rusijos generolą rekordininką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ artimas „Telegram“ kanalas „Grey Zone“ atskleidė generolo pavadę, kuris kirsdamas Doneco upę prarado visą taktinę bataliono grupę vos per 1 operaciją.

Paaiškėjo, kad tai buvo generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas, kurį Putinas sausį paaukštino iki Sausumos pajėgų generalinio štabo viršininko pareigų.

Z-tinklaraštininkai kaltino Lapiną dėl pralaimėjimų Iziume, Limane, Balaklijoje ir pasitraukimo iš Charkivo srities. Ten Ukraina sugebėjo paimti per 200 vienetų apleistos Rusijos armijos technikos, įskaitant naujausius Rusijos tankus T-90.

Lapinas į mūšį metė daugiau nei 300 vienetų technikos. Su tokiais skaičiais jis yra čempionas tarp Rusijos armijos vadų. Jis tikriausiai lenkia net generolą pulkininką Rustamą Muradovą. Būtent Muradovas vadovavo Vuhledaro „mėsos šturmui“ ir sulaukė kritikos tiek iš kolegų, tiek iš karo korespondentų.

 

Dabar Lapinas vėl kariauja su Ukraina. Buvęs Rusijos Federacijos sausumos pajėgų vadas Vladimiras Boldyriovas sakė, kad Lapino sugrįžimas yra natūralus įvykis.

„Šis žmogus reikalingas fronte <...> Ateitis priklauso šiam generolui“, – sakė Boldyriovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: