[ŽT] „Esu giliai sukrėstas. Tai baisus pažeidimas“. Josepas Borrellis pasibaisėjęs tuo, kas nutiko Ukrainoje  ()

Josepas Borrellis egzekuciją pavadino siaubingu Ženevos konvencijos pažeidimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 [ŽT] „Esu giliai sukrėstas. Tai baisus pažeidimas“. Josepas Borrellis pasibaisėjęs tuo, kas nutiko Ukrainoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egzekucija nelaisvėje esančiam ukrainiečiui, kurios vaizdo įrašas neseniai pasirodė socialiniuose tinkluose, yra „žiaurus Ženevos konvencijos pažeidimas”. Tai savo „Twitter“ paskyroje pareiškė ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams Josepas Borrellis.

„Giliai sukrėstas žiauraus vaizdo įrašo, kuriame rodomas Ukrainos karo belaisvio galvos nukirtimas. Tai baisus Ženevos konvencijų pažeidimas“, – rašė jis.

Vyriausiasis Europos diplomatas pabrėžė, kad visi asmenys, atsakingi už karo nusikaltimus, turi būti nubausti. J. Borrellis taip pat pažadėjo, kad Europa rems Ukrainą „tiek ilgai, kiek reikės“.

Šią savaitę socialiniuose tinkluose išplito šiurpus vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Rusijos kariai nukerta galvą nelaisvėje esančiam ukrainiečiui. Tuo metu kalinys dar buvo gyvas. SBU pažadėjo surasti žudikus.

 

Vaizdo įrašo paskelbimas sukėlė didžiulį rezonansą ne tik Ukrainoje, bet ir užsienyje. Čekijos prezidentas netgi išreiškė nuomonę, kad Rusiją reikia prilyginti ISIS. Net Kremliaus pirmininkas Dmitrijus Peskovas turėjo pakomentuoti tai, kas nutiko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()