JAV to nesitikėjo: skelbiama, ką rusai padarė su galingomis Ukrainos JDAM bombomis  ()

Slaptuose JAV dokumentuose, kurie buvo nutekinti internete, yra Informacija apie esamą amunicijos problemą. Dėl šios priežasties Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne visada gali pataikyti į taikinius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 JAV to nesitikėjo: skelbiama, ką rusai padarė su galingomis Ukrainos JDAM bombomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijai pavyksta Ukrainoje trukdyti amerikiečių „išmaniosioms bomboms“, o tai trukdo ginklų nukreipimo procesui. Apie tai trečiadienį, balandžio 12 d., pranešė portalas „Politico“.

Ši informacija yra paskelbtuose slaptuose JAV dokumentuose, ją patvirtina ir Pentagono pareigūnai. Amerikiečių „išmaniosios bombos“ neatsilaiko prieš elektroninius rusų trukdžius. Tai veda prie to, kad jos ne visada pasiekia savo tikslą.

Kalbama apie modernią įrangą, kurią Vašingtonas pradėjo siųsti į Kijevą. Ji gali nevaldomą orlaivių amuniciją paversti tiksliai valdomais sviediniais, galinčiais pataikyti į Rusijos taikinius. Ji paleidžiama iš bombonešių ir naikintuvų ir vadinama JDAM. Versija, kuri siunčiama į Ukrainą, vadinama JDAM-Extended Range arba JDAM-ER.

 

Nutekintuose dokumentuose rašoma, kad šis ginklas iki galo nepasiteisino ir turi aukštą nesprogusių sviedinių lygį. Ataskaitoje nurodytas tokių incidentų dažnis, įskaitant datas ir šaudmenų kiekius.

Kita problema yra ta, kad Rusijos okupantai naudoja GPS trukdymą, kad trukdytų raketų nukreipimo procesui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(55)
(-35)

Komentarai ()