Visiškas fenomenas: vienintelė Europos šalis, kuri neprisijungė prie sankcijų, bet siunčia ginklus Ukrainai  ()

Yra šalių „žaidžiančių už abi komandas“ – skelbiama, ką viena iš jų išdarinėja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-13 Visiškas fenomenas: vienintelė Europos šalis, kuri neprisijungė prie sankcijų, bet siunčia ginklus Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbija buvo vienintelė šalis Europoje, kuri neprisijungė prie sankcijų Rusijos Federacijai, tačiau sutiko tiekti ginklus Ukrainai.

Žurnalistai praneša, kad iš nutekintų slaptų Pentagono dokumentų, aiškėja, kad Serbija ne tik davė leidimą tiekti ginklus Ukrainai, bet tai jau padarė.

Balandžio 12 d. „Reuters“ žurnalistai paskelbė straipsnį apie Serbijos ginklų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, net nepaisant to, kad Belgradas neprisijungė prie sankcijų Rusijos Federacijai.

Viename iš dokumentų diagramos pavidalu surašytos 38 Europos šalys, kurios atsiliepė į Kijevo karinės pagalbos kvietimą.

Iš dokumento aiškėja, kad Belgradas atsisakė apmokyti Ukrainos karius savo teritorijoje, tačiau davė leidimą aprūpinti Ukrainą mirtinais ginklais. Be to, jame teigiama, kad Serbija įsipareigoja ateityje teikti karinę pagalbą Kijevui.

Dokumentas yra įslaptintas ir turi NOFORN žymę, kuri draudžia jį platinti tarp užsienio žvalgybos agentūrų.

 

Serbijos prezidento kanceliarija ir Ukrainos vyriausybė šios naujienos kol kas nekomentavo.

Serbija kare Ukrainoje laikosi neutralumo, nes jau seniai draugauja su Rusijos Federacija, palaiko glaudžius politinius ir ekonominius ryšius.

Rytų Europos ekspertas Januszas Bugaisky sakė, kad Vučičius arba žaidžia dvigubą žaidimą, arba patiria didelį Vašingtono spaudimą.

Diagramoje buvo pateiktos keturios pozicijos dėl Europos šalių aprūpinimo ginklais Ukrainai. Tik dvi šalys – Austrija ir Malta – pasakė „ne“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(2)
(33)

Komentarai ()