Prasideda neįtikėtini dalykai: Baltarusija jau grasina strateginiais branduoliniais ginklais (Video)  ()

Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų atstovo teigimu, Baltarusijos pilotai jau yra įvaldę branduolinį ginklą ir yra pasirengę bet kada jį panaudoti praktiškai, kad „apsaugotų savo šalį ir sąjungininkės Rusijos Federacijos teritoriją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija apmokė Baltarusijos „Su-25“ pilotus naudoti taktinius branduolinius ginklus, praneša „RIA Novosti“. „Tai leido ne tik tobulinti praktinius įgūdžius, bet ir įsisavinti naujų modernių aviacijos ginklų panaudojimo būdus. Įskaitant specialią amuniciją“, – sakė Baltarusijos oro pajėgų atstovas.

Anot jo, rusų instruktoriai baltarusių pilotams skaitė ir teorinį kursą, ir vykdė praktines pratybas. „Personalo rengimo programa įsisavinta visapusiškai. Esame pasiruošę įgytas žinias ir įgūdžius pritaikyti praktikoje tiek mūsų šalies, tiek visos sąjunginės valstybės kariniam saugumui užtikrinti“, – pabrėžė jis.

Baltarusijos gynybos ministro Viktoro Chrenino teigimu, šalis branduoliniam ginklui paruošė lėktuvus ir kitą įrangą. „Gavome modernų kompleksą „Iskander“, kuris taip pat gali leisti raketas su branduolinėmis galvutėmis. Kitą savaitę bus baigtas atitinkamo dalinio mokymas Rusijoje, tuomet jie grįš pas mus“, – pabrėžė Chreninas.

 

Anot Chrenino, ne visi išgirdo svarbią valstybės vadovo išsakytą žinią. „Jei reikės, turėsime ir strateginių branduolinių ginklų. Jau ruošiame turimas aikšteles. O jei priešiška retorika tęsis, tai bus sekantis žingsnis. Į jėgą atsakysime tik jėga. Vakarai kitaip nesupranta“, - dėstė Chreninas.

(1)
(32)
(-31)

Komentarai ()