„Priversime jus jausti siaubą“. Dar viena valstybė pagrasino visam pasauliui  ()

Kim Jong Unas, asmeniškai stebėjęs raketos bandymą, paskelbė naujus grasinimus Pietų Korėjai ir jos sąjungininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar viena valstybė pagrasino visam pasauliui. Kim Jong Unas per naujausios Šiaurės Korėjos tarpžemyninės  balistinės raketos bandymą pasakė: „Priversime jus jausti siaubą“.

Pchenjanas pranešė, kad Šiaurės Korėjos kariuomenė išbandė naujausią tarpžemyninę balistinę raketą (ICBM) „Hwasong-18“,  o Kim Jong Unas paskelbė naujus grasinimus Pietų Korėjai ir jos sąjungininkams.

Apie tai informuoja informuoja „Reuters“.

Verta paminėti, kad tai pirmasis kietojo kuro panaudojimas Šiaurės Korėjos ICBM. Jei tai, ką sako valstybiniai šalies leidiniai, yra tiesa, tai reiškia, kad šios šalies raketų mokslas pasiekė naują lygį.

Pchenjano karines pratybas aprašantys ekspertai pabrėžia, kad ši šalis dėl žemo pragyvenimo lygio ir „uždarumo“ nuo civilizuoto pasaulio negali savarankiškai taip greitai progresuoti karinių technologijų srityje, todėl jai kažkas padeda: įtarimai pirmiausia krenta ant Kinijos ir Rusijos, kurioms naudinga destabilizacija, įskaitant ir šiame regione.

Kietojo kuro tarpžemyninės balistinės raketos kūrimas ilgą laiką buvo laikomas pagrindiniu Šiaurės Korėjos tikslu, nes tai galėtų padėti greičiau dislokuoti raketas karo metu.

 

Verta paminėti, kad Kim Jong Unas pats asmeniškai stebėjo raketos bandymą ir pasakė labai apgailėtiną kalbą.

Kim Jong Unas sakė, kad naujasis ginklas „radikaliai padidins branduolinių kontratakų veiksmingumą“ ir leis Šiaurės Korėjai „nuolat kelti didžiulį nerimą ir siaubą“ savo priešams.

Tuo pačiu žinoma, kad agresyviausius veiksmus regione vykdo pats Kim Jong Unas, nuolat bandydamas ir provokuodamas reaguoti Pietų Korėją, Japoniją ir kitas civilizuotas pasaulio šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(25)
(-21)

Komentarai ()