Tėvas ir sūnus stojo vienas prieš kitą: žuvo išskirtinis Ukrainos tautinio bataliono vadas  ()

Kovoje už Ukrainą žuvo „Karpatskaja Seč“ bataliono ugnies paramos kuopos vadas Artūras Asadovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fronte, kovoje už Ukrainą, žuvo „Karpatskaja Seč“ bataliono (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 49-asis atskirasis šaulių batalionas) ugnies paramos kuopos vadas Artūras Asadovas. Jo tėvas kovojo rusų pusėje.

Kaip praneša Censor.NET, remdamasis „RBC-Ukraine“, apie Asadovo mirtį feisbuke paskelbė režisierius Lubomiras Levickis.

„Šiandien netekome mūsų artimo draugo ir kolegos Artūro Asadovo... Jis buvo nepaprastai malonus ir visada linksmas vaikinas iš mūsų kolektyvo. Metus laiko jis buvo Ukrainos gynyboje. Gerklėje gumulas, negaliu ištarti nė žodžio. Išeina geriausi. Artūrai, mes tau skolingi“, – rašė Levickis.

Yra žinoma, kad Artūro tėvas kovojo prieš jį Rusijos pusėje. Gynėjas pasakojo apie savo santykius su tėvu, kuris, nepaisant to, kad karinę karjerą pradėjo Ukrainoje, dabar tarnauja Rusijos kariuomenėje.

Artūras nenorėjo, kad jam mirties atveju būtų suteiktas Ukrainos didvyrio vardas. Štai ką jis apie tai parašė savo „Instagram“.

„Jei aš staiga žūsiu kare (neketinu, bet jeigu). Noriu jūsų visų paprašyti, kad nekurtumėte peticijos tam, kad  padarytų mane Ukrainos didvyriu!! Nenoriu nieko įžeisti, tai labai subtili tema. Visi, kurie yra dabar mūšiuose, visi herojai! Bet jūs turite suprasti, kad Ukrainos didvyrio apdovanojimas yra aukščiausias valstybės apdovanojimas ir jis turi būti įteiktas už išskirtinius ir didvyriškus poelgius. Mirti kare nėra didvyriškas poelgis“, – rašė Artūras.

 

Artūras Asadovas buvo „Karpatskaja Seč“ bataliono ugnies paramos kuopos vadas. Jo kuopa buvo tarp puolimo padalinių, dalyvavusių užimant Iziumą kontrpuolimo metu. 

Susirašinėjimo metu tėvas netikėjo, kad Artūras yra Iziumo mieste, Charkivo srityje, ir tikėjo, kad „kiekvienas turi savo tiesą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: