„150 rusų garnizonų“. Įvardinta, kas leistų Ukrainai išlaisvinti Krymą jau iki rudens  ()

Karo ekspertas pasakė, kas leis Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iki rudens išvaduoti Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi šansų išlaisvinti okupuotą Krymą iki šių metų rudens, tačiau viskas priklausys nuo karinės pagalbos. Ypač reikalingos ilgojo nuotolio raketos.

Apie tai UNIAN papasakojo karo ekspertas Romanas Svitanas, praneša UAINFO.org.

„Viskas priklausys nuo perduotų ginklų. Jei mums duos ilgojo nuotolio raketas, tai iš principo į pusiasalį galime patekti dar nepasibaigus vasarai, sunaikindami apie 150 rusų garnizonų Kryme su ATACMS tipo ilgojo nuotolio raketomis – tokio tipo jų yra labai daug.  Jas turint mums bus lengviau įžengti į Krymą ir jį deokupuoti. Jei mums neduos tolimojo nuotolio raketų, turėsime žengti į frontą. Maždaug taip, kaip dabar yra Bachmuto ir tos pačios Avdijivkos srityje. Apytiksliai, su ilgojo nuotolio raketų pagalba, mes Krymą išlaisvinsime iki rudens“.

Svitano teigimu, Ukrainai dėl politinių susitarimų neduodama ilgojo nuotolio raketų ir vakarietiško tipo lėktuvų. Pasak karo eksperto, Ukrainos ginkluotosios pajėgos negauna minėtų ginklų, kad Rusija į Iraną nesiųstų „Su-35“. Tokiu būdu Ukraina „uždengia Izraelį“.

Kaip pranešė Svitanas, praėjusią vasarą Rusijos Federacija buvo pasirengusi siųsti naikintuvus. Tačiau pristatymai neįvyko, vadinasi, yra susitarimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: