Kritinė misija: JAV paleido branduolinę tarpkontinentinę raketą „Minuteman III“ - kas vyksta?  ()

Paleidimas įvyko Vanderbergo bazėje Kalifornijoje, skrydis baigėsi Kvadžaleino atole Maršalo salose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, balandžio 19 d., Jungtinės Valstijos atliko bandomąjį tarpžemyninės balistinės raketos „Minuteman III“ paleidimą. Tai pranešė JAV oro pajėgų spaudos tarnyba.

Pranešime spaudai atskirai akcentuotas faktas, kad „Minuteman III“ be branduolinio užtaiso nuskrido apie 6800 kilometrų. Po to raketa pataikė į mokomąjį taikinį Kvadžaleino poligone, Maršalo salose.

„Šis bandomasis paleidimas yra dalis įprastinės ir periodinės veiklos, skirtos parodyti, kad JAV branduolinė atgrasymo priemonė yra saugi, patikima ir veiksminga ginant nuo XXI amžiaus grėsmių ir nuraminti mūsų sąjungininkus“, – rašoma agentūros spaudos tarnybos dokumente.

 

Be to, generolas Thomas A. Bussiere'as, vadovaujantis JAV oro pajėgų „Global Strike Command“, pabrėžė faktą, kad strateginis branduolinį ginklą turinčių šalių atgrasymo faktas yra svarbiausia oro pajėgų misija ir kertinis Amerikos gynybos akmuo.

Amerikos tarpžemyninė „Minuteman“ šeimos balistinė raketa buvo naudojama JAV oro pajėgose nuo 1970 m., o 2013 m. buvo vienintelė tarpžemyninė balistinė raketa, kurią turi JAV.

 

„Minuteman III“ šeimos raketos yra parengtos Malmstromo oro bazėje (Montana), Francio Warreno (Vajomingas) ir Minoto (Šiaurės Dakota) bazėse. Tokio tipo raketos paleidžiamos iš požeminių šachtų. Kiekviena gali nešti iki trijų branduolinių užtaisų.

Jos gali pataikyti į taikinį, esantį 15 000 kilometrų atstumu nuo savo starto vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(9)
(108)

Komentarai ()