„Jis neturi teisės“. Kongreso nariai nori uždrausti JAV prezidentui turėti branduolinių ginklų  (2)

Įstatymo projekto autoriai Edas Markey ir Tedas Lieu mano, kad tik Kongresas turi konstitucinę pareigą paskelbti karą ir nuspręsti, ar būtina paleisti branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV įstatymų leidėjai siūlo apriboti dabartinio prezidento Joe Bideno galias naudoti branduolinius ginklus. Tai pranešė Masačusetso demokratų senatoriaus Edo Markey spaudos tarnyba.

Įstatymo projekto, ribojančio prezidento galias branduolinėje srityje, tekstą parengė Edas Markey ir jo kolega kongresmenas Tedas Lieu (atstovaujantis Kalifornijos valstijai). Jie siūlo uždrausti bet kuriam JAV prezidentui pradėti branduolinį smūgį negavus Kongreso pritarimo.

„Joks prezidentas neturi teisės ar konstitucinės valdžios vienašališkai paskelbti karą, juo labiau pradėti branduolinį smūgį“, – komentuodamas savo teisėkūros iniciatyvą sakė Edas Markey.

Savo ruožtu Tedas Lieu teigė, kad tik Kongresas turi konstitucinę pareigą paskelbti karą ir nuspręsti, ar būtina paleisti branduolinius ginklus.

 

Politikų pateiktame įstatymo projekto tekste teigiama, kad branduoliniai ginklai turi unikalią galią. Jis gali akimirksniu nužudyti milijonus žmonių, sukelti ilgalaikį poveikį sveikatai ir aplinkai visame pasaulyje, tiesiogiai pakenkti pasauliui ir sukelti branduolinius atsakomuosius smūgius Jungtinėms Valstijoms.

Pažymėtina, kad kongresmenai pirmą kartą panašų įstatymo projektą Kongresui pristatė 2016 m., tačiau vėliau jis taip ir nebuvo priimtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(4)
(1)

Komentarai (2)