„Didysis kontrpuolimas prasidėjo!“. Skelbiamas Ukrainos viceministrės pareiškimas (Video)  ()

Pasak gynybos viceministrės, Ukrainos vadovybė turi keletą puolimo planų, kurie dabar priklauso nuo Ukrainos gynėjų pajėgumų ir pasirengimo bei šalies agresorės kariuomenės būklės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-20 „Didysis kontrpuolimas prasidėjo!“. Skelbiamas Ukrainos viceministrės pareiškimas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina jau pradėjo vykdyti kontrpuolamuosius veiksmus, dabar ginkluotosios pajėgos ruošiasi visiškai išlaisvinti okupuotas šalies teritorijas. Tai trečiadienį, balandžio 19 d., teletono „United News“ eteryje pranešė gynybos viceministrė Hanna Maliar.

Anot Maliar, Ukrainos vadovybė turi keletą puolimo planų, kurie dabar priklauso nuo Ukrainos gynėjų pajėgumų ir pasirengimo bei šalies agresorės kariuomenės būklės.

„Kontrpuolimas apima technikos paruošimą, žmonių ir rezervų mokymą. Tai tam tikros taktikos planavimas planams A, B, C, nes negali būti vienos veiksmo krypties“, - eteryje aiškino ji.

Maliar pabrėžė, kad pagrindinė kontrpuolimo veiksmų užduotis išlieka visų Ukrainos teritorijų išlaisvinimas, taip pat priešo sustabdymas. Todėl, anot jos, „apie kontrpuolimą kalbėti siaurai nėra teisinga“.

„Turime suprasti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos kažko nerengia siaura kryptimi. Ukrainos gynėjai nuolat, kasdien ruošiasi visiškam mūsų teritorijų išlaisvinimui, ir tai yra didžiulis įvairių priemonių kompleksas, apimantis ne tik kontrpuolimą“, - pridūrė ji.

 

Ji taip pat pažymėjo, kad situacija, kuri dabar vyksta fronte, jau gali būti vadinama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo veiksmais.

„Tiesą sakant, visa tai jau vyksta. Dabar vyksta kontrpuolimo veiksmai“, – pabrėžė Maliar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()