Kazachstano ekspertas: „Rusijai gresia didžiulis religinis karas“  ()

Rusijoje atsiranda prielaidos pilietiniam karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pilietinio karo ir Rusijos Federacijos subyrėjimo tikimybė didėja, atsižvelgiant į vidaus separatizmo židinius.

Karo su Ukraina, ekonominių sankcijų ir karių žūčių Rusijos Federacijoje fone gali prasidėti negrįžtami procesai, kurie sukels pilietinį karą ir šalies subyrėjimą. Tai interviu „24 kanalui“ sakė žinomas Kazachstano žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Armanas Šurajevas.

Pasak jo, karas sukėlė rusams rimtų ekonominių ir socialinių problemų, kurių pagrindas – okupacinės kariuomenės įsiveržimas į Ukrainą. Maskvos nesėkmių fone įsibėgėja V. Putino režimo ir jo figūros desakralizacijos procesas, todėl yra tikimybė, kad šalies gyventojai pagaliau supras: jų bėdų priežastis – pagyvenęs Rusijos diktatorius.

Maža to, praėjus metams po invazijos, karo palaikymas su vienu kartu sumažėjo 20 proc., o tai tiesiogiai susiję su Ukrainoje nužudytų karių karstų su kariais skaičiumi.

„Vladivostoko miesto kapinės paprasčiausiai pasiekė tokį dydį, kad norint padidinti plotą tenka iškirsti mišką. Rusija virsta didžiulėmis kapinėmis, ir žmonės tai mato“, - pabrėžė jis.

 

Tokiomis aplinkybėmis pilietinio karo ir Rusijos Federacijos subyrėjimo tikimybė didėja, atsižvelgiant į vidaus separatizmo židinius. Tuo pat metu viena iš lūžio linijų bus religija ir stačiatikių bei musulmonų konfrontacija. Kaip pavyzdį jis nurodė protestus Maskvoje prieš mečetės statybą. Po dviejų dienų Tatarstane buvo sudeginta stačiatikių cerkvė, pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(1)
(68)

Komentarai ()