„Turėsite su tuo taikstytis“. Vokietija skelbia perspėjimą, ką greitu laiku Rusijoje padarys Ukraina  ()

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius tam tikras Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijas Rusijoje laiko „visiškai normaliomis“. Jų gali prireikti apsisaugoti nuo agresijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia nuomone B. Pistorius pasidalijo ZDF televizijos kanalo eteryje. Pasak Vokietijos gynybos ministerijos vadovo, „visiškai normalu“, kad tokiame kare „užpultas žmogus persikelia ir į priešo teritoriją, pavyzdžiui, blokuoti tiekimo kelių“.

„Kol miestai, civiliai, civilinės teritorijos nebus puolami, turėsite su tuo taikstytis. Ne su malonumu, bet tai yra [Ukrainos operacijų] dalis, pavyzdžiui, nutraukti tiekimo linijas“, - pridūrė B. Pistorius.

Atskirai gynybos ministras kalbėjo apie okupacinės kariuomenės aprūpinimą. Vokietija žino, kad Rusija į frontą siunčia vėl suaktyvintą seno tipo įrangą, kuri kartais būna „apgailėtinos būklės“. Tai apima, pavyzdžiui, senovinius praėjusio amžiaus 50–60-ųjų metų tankus.

Sausio pabaigoje Gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos viršininko pavaduotojas Vadimas Skibitskis pirmą kartą netiesiogiai patvirtino, kad Ukraina buvo susijusi su sprogdinimais Rusijos aerodromuose Engelse ir Riazanėje.

 

Balandžio pradžioje Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė įsibrovėlių kariuomenei netoli Tsapovkos kaimo, Belgorodo srityje. Priešo dalinys buvo įsikūręs miško juostoje 1,3 kilometro atstumu nuo sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(1)
(83)

Komentarai ()

Susijusios žymos: