Prasidėjo didysis puolimas? Visa Ukraina skamba po ISW pranešimo - kas vyksta? (Video)  ()

Kol kas ukrainiečiai turėtų būti kantrūs, laukdami gerų naujienų iš Chersono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų institutas pranešė, kad geografinės vietos filmuota medžiaga rodo, kad Ukrainos gynybos pajėgos užėmė pozicijas kairiajame Dniepro krante. Kalbame apie rytinę Chersono regiono pakrantę į šiaurę nuo Oleškų miesto, kur Ukrainos gynėjai tikriausiai veržėsi E97 greitkeliu, taip pat į vakarus nuo Dačos. 

Tai specifinė sritis, kurioje judėjimas rodo ne kontrpuolimo pradžią, o Rusijos kariuomenės gebėjimo apšaudyti dalį Chersono kompensavimą. Apie tai „24 kanalo“ eteryje papasakojo Chersono aktyvistas Vladimiras Molčanovas.

Vadovybės „Pietūs“ pranešėja Natalija Gumeniuk pažymėjo, kad Ukrainos kovotojų karinės operacijos reikalauja slaptumo, kol jos kariuomenė bus saugioje padėtyje. Kol kas ukrainiečiai turėtų būti kantrūs, laukdami gerų naujienų iš Chersono.

V. Molčanovas pažymėjo, kad į šiaurę nuo Oleškų kaimo Ukrainos ginkluotosios pajėgos galėjo pasiųsti nedideles sabotažo grupes, kurios būtų išvaliusios šią teritoriją nuo priešų. Be to, ten esantys rusai buvo nuolat apšaudomi Ukrainos artilerijos ir bepiločių orlaivių.

 

Iš Dačos, esančios netoli Antonivkos tilto, rusai nuolat apšaudė Chersono sritį minosvaidžiais, įskaitant ir Antonivkos gyvenvietę.

„Tikimasi, kad tai bent jau nepasikartos. Jei jiems tikrai pavyks ten išsilaikyti, nes pagrindinė sąlyga, leidžianti ten būti Ukrainos pajėgoms, yra Oleškų tilto sunaikinimas“, - pridūrė pranešėjas.

V. Molčanovas pasakojo, kad tarp Oleškų ir Antonivkos tiltų buvo kiek daugiau nei trys kilometrai. Kelias ten buvo praktiškai nutiestas palei pelkes, kur buvo padarytas pylimas, todėl kelias yra aukščiau už nendres, giraites. Taigi judėjimas šiuo keliu yra savotiška savižudybė.

 

Tačiau kitaip pajudėti po šią salą taip pat beveik neįmanoma, nes ji prisotinta siaurų upių sąsiaurių, pro kuriuos gali praplaukti tik nedidelis laivelis, BRDM ar MT-LB. Tačiau ši technika negalės atlikti rimtų puolimo operacijų ir vargu ar ji ten praeis, nes gali plaukti tik upėmis, bet negalės plaukti 1 metro pločio sąsiauriuose, pelkėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(3)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: