Ukraina pradėjo numušinėti kaip niekada daug priešo dronų: kas nutiko?  ()

Pastarosiomis dienomis Rusija vis dažniau bando atakuoti Ukrainą iranietiškais dronais. Tačiau dabar ukrainiečiai neutralizuoja vis daugiau priešo dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai pastaruoju metu sunaikino daug priešo dronų, įskaitant „Merlin“, „Orlan“ ir „Lancet“. Ukainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas paaiškino, toks Ukrainos oro gynybos efektyvumas įmanomas dėl kovotojų įgūdžių tobulinimo ir naujos ginkluotės.

„Tikrai yra žmonių, kurie turi didelę patirtį ir ieško naujų kovos metodų. Sakykit, ką norit, bet ginklai, kurie naudojami Ukrainoje, yra naujausi“, – sakė Ignatas.

Jis pažymėjo, kad niekas pasaulyje neturi tiek kovos su dronais patirties kaip Ukraina. Ir Ukrainos galimybės apsiginti vis gerėja - Pentagonas neseniai paskelbė apie 10 mobiliųjų lazeriu valdomų priešdroninių sistemų C-UAS perdavimą Ukrainai. Ignatas pabrėžė, kad šios sistemos yra trumpo nuotolio kompleksai.

 

Dronus Ukrainoje naikina ir mobilios komandos, ginkluotos kulkosvaidžiais ir kitais šaunamaisiais ginklais. Naikinti mažuosius dronus brangiomis raketomis dažnai neapsimoka, bet ir tai daroma, kai būtina apsaugoti svarbią infrastruktūrą.

(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: