[ŽT] Maskva praktiškai be oro gynybos! Skelbiama netikėta žinia, kas nutiko su „Pantsir S-1“  ()

Rusija yra prastai aprūpinta mažais ir vidutiniais oro gynybos įrenginiais, o vakarinėje šalies dalyje yra vadinamųjų „baltųjų dėmių“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado apie ketvirtadalį priešlėktuvinių raketų sistemų. Likusios „Pantsir S-1“ sistemos parodė prasčiausius rezultatus kovoje su dronais karo Sirijoje metu.

Apie tai pasakojo politikos ir karybos apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko.

Oro gynybos sistemos „Tor-M2“ ir „Pantsir S-1“, kurioms buvo skirtos šios užduotys, buvo pradėtos eksploatuoti skubotai ir su daugybe neišspręstų problemų, visų pirma, nespėjo išlaikyti tiek  bandymų, kaip 2015 m., kai  kare Sirijoje Basharo al Assado pusėje Rusijos kariuomenė gavo galimybę išbandyti savo įrangą. Būtent „Pantsir S-1“ turėjo dengti Chmeimimo bazę, tačiau pademonstravo kovoje su dronais prasčiausius rezultatus“, – sako ekspertas.

A. Kovalenko pažymi, kad 2022 m. Rusijos Federacija prarado apie 30 abiejų tipų oro gynybos sistemų Ukrainoje, nepaisant to, kad ji turėjo jų apie 120, tai yra, ¼ jau buvo sunaikinta. Likusių negalima pataisyti, nes dėl sankcijų Maskvai apribota prieiga prie technologijų ir atsarginių dalių, pirmiausia mikroschemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(0)
(130)

Komentarai ()