[ŽT] „Ukraina pasirengusi taikos planų aptarimui“ - skelbiamos sąlygos  ()

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba teigia, kad Ukraina yra pasirengusi aptarti taikos planą, bet yra tam tikrų sąlygų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba interviu CNN sakė visiškai nepritariantis manantiems, kad Ukrainos laukia lemiamas mūšis ir jei Ukrainos pajėgos nepasieks norimo rezultato, konfliktą teks spręsti kitur.

„Tai iš esmės neteisinga ir klaidina. Tokia logika yra karo aukų ir ukrainiečių bei partnerių, padedančių apsaugoti mūsų šalį, pastangų išdavystė“, - sakė Kuleba.

Pasak jo, įsitraukti į diskusijas apie alternatyvius scenarijus būtų geriausia dovana Putinui ir išdavystė visko, kas buvo padaryta iki šiol.

Anot Kulebos, Ukraina yra pasirengusi aptarti tuos taikos planus, kurie neprivestų prie konflikto įšaldymo ar teritorinių nuolaidų Rusijai.

 

„Mes sveikiname bet kokius taikaus dialogo bandymus, kad ir iš kur jie būtų“, – sakė Kuleba. Taigi, taikos pasiūlymai, pirma, neturėtų reikšti, kad Ukraina mainais už karo pabaigą turės perleisti savo teritorijas Rusijai. Antra, šis konfliktas negali būti įšaldytas.

(91)
(1)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: