„Bus dar blogiau. Gali būti dar vienas karas“. Nutekėjo bauginantis pokalbis tarp Rusijos oligarchų  ()

Internete paskelbtas Rusijos milijardieriaus Romano Trocenkos ir Maskvos verslininko Nikolajaus Matuševskio pokalbio įrašas. Šis pokalbis rodo, kad net Rusijos elitas įsitikinęs, jog V. Putino režimas Rusijoje išsilaikys dar ilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos ekspertas Borisas Tizenhausenas tai sakė „24 kanalui“.

Jis pridūrė, kad kai kurie Rusijos oligarchai yra nepatenkinti padėtimi Rusijoje ir supranta, kad reikalai tik blogės.

Pasak jo, per pastaruosius metus Rusijoje dėl karo įvyko tam tikras finansinių srautų persiskirstymas. Kai kurie Rusijos oligarchai savo kišenes papildė gynybos sutartimis. Jie pasipelnė iš karo ir tikrai nėra suinteresuoti jį nutraukti.

„Viena dalis oligarchų stengiasi tenkinti Putino režimo poreikius, o kiti supranta, kad elektroniniai šaukimai į teismą yra tik pradžia ir dar labiau užverš varžtus. Galbūt kalbame apie platesnę mobilizaciją“, – sakė jis.

Pasak Tizenhauseno, pokalbio dalyviai yra įtakingi Rusijos verslininkai. Nikolajus Matuševskis yra verslininkas, buvęs gamyklos „Flakon“ savininkas, o kitas – Romanas Trocenka, „Rosneft“ vadovo Sečino, kuris yra labai artimas Putinui, patarėjas. Trocenka dėl savo įtakos turi prieigą prie slaptos valstybinės informacijos.  

 

„Jei tokie žmonės sako, kad reikia pirkti žemę Indonezijoje, kad netrukus Rusijoje žmonės pradės šaudyti gatvėse, vadinasi, tokios nuotaikos dabar vyrauja Rusijos elite – viskas blogai, ir bus dar blogiau. Viena vertus, gerai, kad jie bėga, parduoda savo turtą, bet, kita vertus, tai rodo, kad ši situacija Rusijoje greitai nepasikeis ir tai ne paskutinis karas, kurį Putino režimas pradėjo“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(6)
(38)

Komentarai ()