„Tokio precedento dar nėra buvę“. Ždanovas skelbia, ką Ukraina bandys numušti su „Patriot“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau gavo dvi oro gynybos sistemos „Patriot“ divizijas. „Patriot“ skirtas numušti daugybę taikinių, įskaitant balistines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Patriot“ kompleksas yra viena iš galingiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemų, galinčių pataikyti į daugumą priešo raketų.

Apie tai pareiškė karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša „24 kanalas“.

Anot jo, komplekso „Patriot“ raketos išvysto viršgarsinį greitį – maždaug 3 Machų, tačiau gali numušti taikinius, kurių greitis siekia iki 5 Machų greitį. Todėl jis gali numušti S-300 ir S-400 kompleksų raketas, taip pat raketas X-22. Kalbant apie „Kinžal“, tokio precedento dar nebuvo.

„Tačiau nepamirškite, kad raketos nelenktyniauja, kuri greitesnė. Priešraketinės sistemos visada veikia taip, kad perimtų raketą susidūrimo trasoje arba statmenai. Persekiojant taip pat vyksta perėmimai, tačiau tai yra vienas iš blogiausių variantų pataikyti į taikinį“, – pabrėžė Ždanovas.

 

Jis pažymėjo, kad „Patriot“ kompiuterinė sistema yra pakankamai protinga ir gali pasakyti operatoriui, kad raketos paleidimas yra nepraktiškas, jei taikinys iš oro gynybos sistemos aprėpties zonos pasislinks greičiau, nei skris perimančioji raketa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()