Ar įmanoma sunaikinti laivą su HIMARS raketa – JAV ką tik tai išbandė praktiškai  ()

JAV ir jos sąjungininkės jau su tuo eksperimentuoja – kaip joms sekasi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Naval News“ praneša, kad JAV kariuomenė ir Filipinų ginkluotosios pajėgos surengė karines pratybas SINKEX Balikatan 2023 kaip bendrų pratybų dalį galimo Kinijos invazijos atveju.

Per šias pratybas abi pusės išbandė, ar gali panaudoti kranto artileriją nuskandinti priešo laivą, kurį pratybose „vaidina“ Filipinų karinio jūrų laivyno korvetė BRP Pangasinan (PS-31). Šis laivas buvo pastatytas per Antrąjį pasaulinį karą, JAV jį Filipinams perdavė dar 1948 m., o ši korvetė buvo nurašyta tik 2021 m.

 

Šiuose šaudymuose dalyvavo Filipinų armijos artilerijos pulkas, ginkluotas ATMOS 2000, M-71 „Soltam“ ir M101 pabūklais, o JAV kariuomenė naudojo HIMARS bateriją.

Paradoksas tas, kad amerikiečiai nesugebėjo tinkamai pataikyti į Pangasinan, nes HIMARS šaudo pagal iš anksto nustatytas koordinates, o korvetę iš savo vietos nunešė jūrų srovė. Bet pats bandymas atrodo įdomus, ypač tame kontekste, kad tokiomis improvizacijomis užsiima Amerikos kariuomenė, kaip pažangiausia pasaulyje.

 

Be to, tai anaiptol ne pirmas tokių bandymų faktas. 2022 metų birželį Rumunija paleido HIMARS į karinio jūrų laivyno taikinius. Tokių bandymų programa nebuvo atskleista, tačiau įdomus pats faktas, kad tokį eksperimentą atliko NATO narė Juodosios jūros regione.

Tikėtina, kad panašūs eksperimentai su HIMARS šaudymu į karinio jūrų laivyno taikinius bus tęsiami. Jų rezultatai bus itin naudingi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, ypač tuo metu, kai jau vyks mūšiai dėl Krymo išlaisvinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()