Prigožinas deda į krūmus, Rusijoje kyla didelė sumaištis  ()

Žurnalistų teigimu, samdinių grupės lyderis Prigožinas bando nusikratyti atsakomybės už Rusijos armijos pralaimėjimą dar neprasidėjus Ukrainos kontrpuolimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgai lauktas Ukrainos kontrpuolimas yra neišvengiamas, o abiejų pusių pasiruošimas jam byloja apie dabartinį kovinį pasirengimą. Tai praneša CNN.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pareiškė, kad pasiruošimas eina į pabaigą, o prezidentas Zelenskis patikino, kad kontrpuolimas įvyks, tačiau datos neįvardijo.

Savo ruožtu Maskva pasiruošimo atremti puolimą stadijoje.

„Po Charkivo srities ir Chersono nuostolių Rusija septynis mėnesius ruošėsi kitam galimam Ukrainos kontrpuolimo taikiniui – Zaporižios sričiai“, – pažymi žurnalistai.

Rusija tikrai rimtai ruošėsi – iškastų apkasų tinklas matomas iš kosmoso, tačiau šis gynybinių konstrukcijų matomumas ne visada prilygsta efektyvumui.

Tačiau tai, kad Rusijos Federacija nepasirengusi ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui, rodo pastarųjų trijų dienų įvykiai.

Pirma, Rusijos Federacijos gynybos ministerijos viceministro Michailo Mizincevo atleidimas. Rusijos gynybos ministerija tokio personalo pertvarkymo niekaip nepaaiškino, o tiesiog patvirtino Aleksejų Kuzmenką į naujas pareigas.

„Mariupolio mėsininkui“ Mizincevui pakako klaidingų skaičiavimų. Tačiau jis buvo atliestas kaip tik dabar, kai Ukraina ruošiasi kontrpuolimui, ir tai signalas apie sumaištį, kurioje yra Kremliaus vadovybė.

Pasižymėjo ir samdinių vadas Jevgenijus Prigožinas. Sekmadienį (balandžio 30 d.) jis ilgame interviu atvirai kalbėjo apie visus sunkumus, su kuriais susiduria jo „globotiniai“.

 

Prigožino teigimu, „Wagner“ jaučia tokį amunicijos trūkumą, kad gali palikti Bachmutą – strategiškai nesvarbų miestą, už kurį Rusijos ginkluotosios pajėgos atidavė tūkstančius gyvybių.

Beje, Prigožinas nėra pats patikimiausias informacijos šaltinis ir nepatvirtina savo žodžių. Tačiau tokia vieša kritika nėra būtent tai, ko Maskvai reikia svarbiu momentu.

Jau seniai žinoma, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų amunicijos atsargos baigiasi. Tačiau pareiškimas, kuriame pranašaujama nesėkmės neišvengiamybė dar prieš prasidedant kontrpuolimui, atrodo kaip bandymas nusimesti atsakomybę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(6)
(76)

Komentarai ()