Sudėtinga situacija. JK analitikas atskleidė, kodėl Ukrainos oro gynyba „praleidžia“ rusiškas raketas (Video)  ()

Profesoriaus Michaelio Clarke'o teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos kas mėnesį išnaudoja apie du šimtus C-300 raketų, ir ši amunicija artimiausiu metu gali baigtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo ruožtu Rusijos Federacijoje manoma, kad naikinamos karinės atsargas, kurias Ukraina gali panaudoti per ateinančių savaičių kontrpuolimą.

Britų karo analitikas profesorius Michaelas Clarke'as papasakojo, kodėl kai kurios Rusijos raketos pasiekia „taikinius“ Ukrainos miestuose. Apie tai praneša „SkyNew“.

Eksperto nuomone, Ukraina taupo raketas prieš savo kontrpuolimą.

Jis vertina Ukrainos oro gynybos sistemą, tačiau pažymi, kad jei sviediniai nebus naudojami ekonomiškai, oro gynybos sistemų S-300 raketos greitai gali baigtis.

„Jie naudoja apie du šimtus raketų per mėnesį. O amunicija gali baigtis artimiausiu metu. Užtruks, kol bus atvežtos šiuo metu Lenkijoje esančios oro gynybos sistemos „Patriot“, nes tam reikia pakankamo įgulos parengimo, be to, jos yra labai brangios. Bet jos numuš viską, kad ir kas tai būtų“, – sakė M. Clarke'as.

 

Tuo pačiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos nenori naudoti brangių „Patriot“ prieš pigius dronus-kamikadzes ir kitus dalykus.

„Manau, kad Rusijos strategija yra pulti ukrainiečius ir priversti juos išnaudoti kuo daugiau amunicijos, nes jie žino, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos yra dar labiau ribotos nei jų pačių. Nepaisant sankcijų“, – pridūrė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: