Maskva jį suplėštytų! Aiškėja, ką pavogė Rusijos FSB pareigūnas iš savo kolegų  ()

Paslaptingas įsilaužėlis įsilaužė į FSB ir Rusijos žvalgybos kontroliuojamas kriptovaliutų pinigines.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „CoinDesk“.

Šie įsilaužimai į kriptovaliutų saugyklas buvo susieti su 2020 metais įvykdyta ataka JAV IT bendrovei „Solarwinds“, kuri paveikė daugiau nei 200 organizacijų. Jungtinėse Valstijose ji laikoma vienu rimčiausių, dėl kurios buvo nutekėję duomenys iš daugelio Amerikos departamentų.

Kita kriptografinė piniginė buvo panaudota apmokėti už serverius, dalyvaujančius dezinformacijos kampanijoje per 2016 m. JAV prezidento rinkimus.

Likus kelioms savaitėms iki plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, įsilaužėlis perėmė 300 000 USD vertės bitkoinus, saugomus šiose kriptovaliutų piniginėse. Prasidėjus Didžiajam karui, jis pradėjo pervedinėti kriptovaliutą į pinigines, kurias Ukrainos vyriausybė atidarė rinkti lėšoms kovai su Rusijos agresija.

„Šis asmuo galėjo prasiskverbti į Rusijai dirbančių programišių struktūrą arba būti Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojas, kuris perėjo į kitą pusę“, – sakoma „Chainalysis“ ataskaitoje.

 

„CoinDesk“ susisiekė su Rusijos Federacijos FSB (federalinė saugumo tarnyba), GRU (vyriausioji žvalgybos valdyba) ir SVR (užsienio žvalgybos tarnyba) dėl komentarų, tačiau atsakymo negavo.

Įsilaužėliui pavyko atpažinti ir įsilaužti į 968 kriptovaliutų pinigines, kurias savo slaptoms operacijoms naudoja Rusijos GRU, SVR  ir FSB.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(167)
(0)
(167)

Komentarai ()